Poliisi valvoo pääsiäisliikennettä

Pääsiäisviikolla poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia. Toteutukseen osallistuvat kaikki  poliisilaitokset.

Poliisi toivoo, että huolimatta kevään suotuisista ajokeleistä kuljettajat välttäisivät tarpeettomia riskejä, joilla vaarannetaan muiden tienkäyttäjien ja kuljettajan oma turvallisuus. Ylinopeus aiheuttaa ohitustarpeen ja ajovirheiden määrän kasvua sekä haitarimaista liikettä jonossa ajettaessa. Tasaisella, rajoituksen mukaisella ja tilanteeseen sopivalla nopeudella matkaa tehtäessä liikenne on turvallisempaa ja myös sujuvampaa.

Pääsiäisliikenteessä on syytä kiinnittää huomiota myös riittävään ajoetäisyyteen. Liian lyhyt välimatka edellä ajavaan johtaa helposti peräänajoihin. Kun autoilija pitää riittävän turvavälin edessä ajavaan, hän pystyy paremmin ennakoimaan tilanteita. Kuljettajalle jää aikaa ja tilaa toimia. Ajaminen on rauhallisempaa, tasaisempaa ja taloudellisempaa.

Renkaiden vaihto ajankohtaista

Asetuksen mukaan nastarenkaita saa keväällä käyttää maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivistä ollessa määräävä. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, milloin sää tai keli sitä edellyttää. Tänä vuonna toista pääsiäispäivää seuraava maanantai on 28. huhtikuuta. Nastarenkaita on syytä käyttää niin kauan kuin liukkaan kelin riski on todennäköinen. Renkaiden vaihtoa suunnitellessa kannattaa seurata sääennustuksia ja miettiä omia ajoreittejä ja ajoajankohtia. Ajo-olot eri puolella Suomea saattavat vaihdella melkoisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?