Höytämö-sivusto vuoden kulttuuriteko

Meillä on oma vesitorni, Höytämö-tuotteita, Höytämö yöllä. Höytämön asuinalueen omalla nettisivustolla on monipuolista sisältöä

Meillä on oma vesitorni, Höytämö-tuotteita, Höytämö yöllä… Höytämön asuinalueen omalla nettisivustolla on monipuolista sisältöä

Lempäälän kunnan sivistyslautakunta on valinnut vuoden 2013 kulttuuriteoksi Altti Näsin toteuttaman interaktiivisen www.hoytamo.com.

Altti Näsi toteutti sivuston osana Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan suorittamaansa väitöskirjatyötä. Sivustolla julkaistiin vuonna 2013 kolmen kuukauden ajan artikkeleita Lempäälän Höytämöstä. Projekti sai tukea Emil Aaltosen säätiöltä.

Projekti osoittaa lautakunnan mukaan hienoa kuntalaisaktiivisuutta ja johti kyläläisaktiivisuuteen; sivuston löysivät ja sen tekemiseen osallistuivat niin nykyhöytämöläiset kuin siellä joskus asuneet.

– Sivustoon koottiin laajasti faktaa, tarinoita, piirroksia, videoita ja valokuvia historiasta ja nykypäivästä, ihmisistä, palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Www.hoytamo.com.:in toteutus oli huolellinen, monipuolinen ja ennakkoluuloton. Sivuston ansiosta tallentui paljon katoamisvaarassa ollutta tietoa, kuuluvat valintaperusteet

Sivusto on saanut kansainvälistäkin huomiota. Se valittiin ICIDS 6 (Interactive Digital Story Telling) 2013 -konferenssiin Istanbuliin ja Arktinen Muotoileu – Arctic Design -tapahtumaan.

Sivustoa ei enää päivitetä aktiivisesti, mutta höytämöläinen keskustelu jatkuu sen pohjalta syntyneessä Facebook-ryhmässä.

Lempäälässä on vuodesta 2003 lähtien myönnetty palkinto vuoden kulttuuriteosta. Palkitsemisen perusteena on, että sen saaja, henkilö tai yhteisö, on edellisenä vuonna teollaan rikastuttanut merkittävästi kunnan kulttuuritoimintaa ja tuonut kuntaa myönteisellä tavalla esille.

Aikaisemmin on vuoden kulttuuriteosta palkittu vuonna 2012 Lempäälän Pelimannit, 2011 Puntala-Rock, 2010 Lempäälän Nuorisoseura, 2009 Seija Kivimäki, 2008 Antero Korhonen, 2007 Pertti Keinonen, 2006 Tuula Linnusmäki, 2005 Anne Sallinen, 2004 Kirsti Kuronen ja 2003 Markku Kuusjärvi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?