Lempäälä laittoi pöydälle seutuyhteistyökehittämisen

16Valtuusto 1

Heska Korhonen ei sulkisi mitään vaihtoehtoa pois.

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu -selvityksen jatkotoimien jättämisestä pöydälle. Jatkotyön tarpeeseen palataan, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki on hyväksytty ja sen vaikutukset ovat selvillä.

Valtuusto oli hallituksen kanssa samaa mieltä siitä, että yhden kunnan vaihtoehto ei ole Lempäälälle mahdollinen.

Kunnanhallituksen mukaan kaupunkiseudun yhteistyössä korostuu tämän vuoden aikana yhteinen arviointi ja vaikuttaminen esitettyyn sote-malliin.

Selvitysmies Rauno Saaren johdolla tehtyä selvitystä kehuttiin valtuutettujen pitämissä ryhmäpuheenvuoroissa perusteelliseksi ja tehdyn työn määrää isoksi. Työ ei ole valtuutettujen mielestä mennyt hukkaan vaan on edistänyt seudullista yhteistyötä.

Tuoreen kuntastrategiansa mukaisesti Lempäälä toteuttaa syvenevää, hallittua seudullista yhteistyötä, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Kunta on valmis selvittämään myös uusia toimivallanjaon malleja mutta itsenäiseltä pohjalta sote-uudistuksen täsmennyttyä.

Vastaesitystä ei kannatettu

Vaikka kaikki valtuustoryhmät olivat kunnanhallituksen esityksen takana, esitti Heska Korhonen (kok.) vastaesityksen.

– Olen sitä mieltä, että nyt ei pidä sulkea mitään vaihtoehtoa pois. Ei varsinkaan, kun se kuuluisa pakkokin poistui, Korhonen sanoi viitaten kuntien pakkoliitoksista luopumiseen.

Korhonen esitti, että kunnanhallituksen esitys yhden kunnan mahdottomuudesta Lempäälän osalta muutettaisiin niin, että Lempäälä tutkii eri kuntarakennevaihtoehtoja ja pyrkii yhdessä Tampereen ja kehyskuntien kanssa löytämään sellaisia rakenteellisia ja hallinnollisia muutoksia, jotka parantavat merkittävästi alueen elinvoimaisuutta.

Lisäksi Heska Korhosen vastaesitykseen sisältyi kohta, jossa todetaan Lempäälällä ja muilla kehyskunnilla sekä Tampereella olevan yhteinen tarve jatkaa alueen elinvoimaisuuden lisäämisen kehitystyötä.

Kukaan ei kannattanut Korhosen vastaesitystä, joten asiasta ei äänestetty.

 

16Valtuusto 2

Valtuusto kiitteli tehdyn selvitystyön kattavuutta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?