Nyt saa uusia Harrikoita Lempäälästä

MrMoore8

Paljon mainetta niittäneiden custom-pyörien rakentajana tunnetun Mika Niemisen yritys Mr. Moore aloitti näyttävästi uusien Harley-Davidsonien myynnin Lempäälässä.

– Mika on tehnyt huipputyötä. Nämä tilat ovat upea yhdistelmä Harley-Davidsonin maailmaa ja skandinaavista tyyliä.
Näin hehkutti Harley-Davidsonin Euroopan toimintojen toimitusjohtaja Roel Rietveld uuden diileriliikeen avausta Mr. Mooren laajennetuissa tiloissa Lempäälässä.
Moottoripyörien rakentamisen ja huoltojen lisäksi Mr. Moore sai diilerisopimuksien myötä hoitaakseen myös uusien Harley-Davidsonien myynnin.
Harley-Davidsonilla oli ennestään diilerit Helsingissä ja Turussa, mutta Tampereen alue oli vetäjää vailla.
– Mika on hyvin tunnettu ja arvostettu kustomoija.  Tiesimme hänen maineensa, olemme kuulleet hänestä kaikkea hyvää.  Kun meillä oli aukko jakeluverkossa, otimme yhteyttä Mikaan, Rietveld kertoi.
Hän vastuulla Euroopassa on kymmenen maata mukaan lukien Pohjoismaat.
Rietveld kertoo Harley-Davidsonien menevän hyvin kaupaksi.
– Pohjoismaat ovat hyvää markkina-aluetta. Täällä on pitkät etäisyydet ja paljon vapaita teitä ajaa. Ja nyt teillä oli vielä lumeton talvikin, mies myhäili.
Rietveldin mukaan Harley-Davidsonit käyvät hyvin kaupaksi talouden suhdanteista riippumatta.
– Meillä on paljon kysyntää ja odotuksia uuden malliston osalta. Touring-mallisto on uudistettu kokonaan etupyörästä takapyörään konetta myöten. Pyörissä on erinomainen varustelu, ja siitä löytyy muun muassa gps, sound system ja kaikki laukkupaikat.
– Pyörä on erittäin mukava tienpäällä. Kävin Luxemburgissa ja matkaa kertyi 500 kilometriä suuntaansa. Ajokokemus oli hyvin miellyttävä, ei ottanut edes takapuoleen.
Roel Rietveld on vieraillut Suomessa pari kertaa. Uuden diilerin avajaisissa poiketessaan hän sai monta vinkkiä ajoreissulle Lempäälän lähialueen maisemiin sekä pohjoiseen.
– Toivottavasti joku päivä pääsen ajelemaan Suomessa, joka on loistava maa moottoripyöräilyyn. Kun täällä vain reilut viisi miljoonaa asukasta, on teillä tilaa moottoripyöräilyyn.
Roel Rietveld on tehnyt 25 vuotta töitä Harley-Davidsonien parissa.
– En ole muuta tehnytkään. Joku kysyi minulta, enkö kyllästy, kuinka olet jaksanut noin pitkään. Harley-Davidson on ainutlaatuinen moottoripyörä, se on ikoni, maailman tunnetuin brändi. Siihen liittyy intohimoa, vapautta, riemua, jotakin mitä ei voi selittää, se pitää kokea.

Har ley-Davidsonin Euroopan toimintojen toimitusjohtaja Roe l Rietveld saapui juhlistamaan uuden diilerin avajaisia.

Har ley-Davidsonin Euroopan toimintojen toimitusjohtaja Roe l Rietveld saapui juhlistamaan uuden diilerin avajaisia.

 

Kuningas palasi motoristina

entiselle näyttämölle

Ex-lempääläinen Jukka Lintusaari teki alle kymmenenvuotiaana kuninkaan roolissa näyttämödebyyttinsä Haparaisten nuorisoseuran talon estradilla.  Nyt Mr. Moore myy täysin uusituissa tiloissa  Harley-Davidsoneita.  Sellaisella myös Jukka ajelee.

Moottoripyöräilyn Jukka Lintusaari aloitti nuorena miehenä asuessaan Kuljussa.
– Minulla oli pieni kevytmoottoripyörä. En ollut mikään fanaattinen motoristi. Sitten kun tuli perheen aika, siirryin autokantaan, hän kertoo.
Työelämä vei Jukka Lintusaaren perheineen Japaniin.
– Siellä ei autoilulle ollut muita vaihtoehtoja kuin moottoripyörä tai metro. Moottoripyörät olivat halpoja ja toin ensimmäisen Harley-Davidsonini muuttokuormassa Suomeen.
Harley-Davidson on hänen mukaan enemmän kuin moottoripyörä. Se on yhdistelmä moottoripyöräilyä, kulttuuria ja toimintatapaa.
– Harrikkaan liittyy aina myös rakentelu, mikä juontaa aina toiseen maailmansotaan. Yhdysvallat toi Eurooppaan suuren määrään moottoripyöriä ja asentajia. Kun sota loppui, pyörät palasivat raatoina ja asentajat jäivät työttömiksi.
Pyöriä myytiin halvalla ja taitavat asentajat alkoivat tehdä itse niihin osia.
– Siitä seurasi, että teille tuli valtava määrä yksilöllisiä pyöriä.  Harrikasta tuli pyörä, joka pitää aina rakentaa yksilölliseksi. Se on myös ainoa moottoripyörä, johon löytyy valtava määrä rakenneosia.
Ensimmäisellä Harrikallaan Lintusaari ajeli kymmenen vuotta. Nyt on ajossa toinen Harley-Davidson,  johon hän on hankkinut pyörän tyylin mukaisia kromiosia.

Jukka Lintusaari on mukana Harley Owners Groupissa, joka perustettiin uuden diilerin yhteyteen.

Jukka Lintusaari on mukana Harley Owners Groupissa, joka perustettiin uuden diilerin yhteyteen.

Upeita elämyksiä

Moottoripyöräily on vienyt Jukka Lintusaaren mukaan myös kerhotoimintaan. Hän on monivuotinen MC Executors Finland ry:n aktivisti.  Kerhon jäsenet ovat pääosin yrittäjiä.
– Osa on todella innokkaita moottoripyöräilijöitä, jotka ajavat jopa 25 000 kilometriä vuodessa. Se on enemmän kuin monet ajavat autolla. Minulle kilometrejä kertyy vähemmän, 10 000, ei aina sitäkään.
Upeita elämyksiä Jukka Lintusaari kertoo kokeneensa harrastuksen parissa. Hän on ajanut moottoripyörällä muun muassa Australian halki sekä tehnyt reissun Yhdysvaltain länsirannikolla ja käynyt Harley-Davidsonin museossa Milwaukeessa.
Samalla kun Mika Niemisen Mr. Moore Motorcycles Oy:stä tuli Harley-Davidsonin valtuuttama uusien pyörien diileri, perustettiin Tampereelle Harley Owners Group eli Hog. Kerho on tehtaan tukema harrastusorganisaatio, joka järjestää muun muassa retkiä, ajokoulutusta sekä hyväntekeväisyystapahtumia.
Maailmanlaajuisesti kerhoissa on kaikkiaan jo miljoona jäsentä. Jukka Lintusaari lähti mukaan Tampereen Hogia rakentamaan.
– Lähdin avuksi, että saadaan toiminta vauhtiin, sillä olin ainoa, joka tunsi tämän porukan ennestään. Kun saadaan noin 20–30 hengen coretiimi kokoon, kerho alkaa pyöriä omalla painollaan.
Nykyisin Tampereella asuva ex-lempääläinen Jukka Lintusaari tutustui Mika Niemiseen tuotuaan pyöränsä huoltoon Lempäälään.
– Mikalla oli silloin pyörien huolto. Näin heti, että kaverilla on hyvä visio. Nyt hän on Harley-Davidsonin virallinen diileri.

MR4

MR3
Näitä katseltiin.

Näitä katseltiin.

150 kutsuvierasta saapui uuden diilerin avajaisiin.

150 kutsuvierasta saapui uuden diilerin avajaisiin. Kaukaisimmat Hollannista.

MrMoore7MrMoore10

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?