Hakkarissa liikutaan ulkona

– Tapahtuma ei ole tarkoitettu vain erityisryhmille, vaan aivan kaikille sanovat tapahtumaan järjestelyissä mukana olevat Sisko Kiiski (vas.), Jouko Varpukoski ja Pirjo Pehu. Kuva: Erkki Koivisto

– Tapahtuma ei ole tarkoitettu vain erityisryhmille, vaan aivan kaikille sanovat tapahtumaan järjestelyissä mukana olevat Sisko Kiiski (vas.), Jouko Varpukoski ja Pirjo Pehu. Kuva: Erkki Koivisto

Lempääläläisen vertaisohjaaja Jouko Varpukosken 70-vuotisjuhlallisuuksien vietosta virinnyt ulkoliikuntatapahtuma on viidessä vuodessa kerta kerralta kasvanut. Joukot oliikkeelle -nimen saanut kaikille tarkoitettu ja erilaisuuden kohtaamiseen tähtäävä tapahtuma liikuttaa yhä suurempaa joukkoa ihmisiä. Ensimmäisellä kerralla osallistujia oli 60, viimeksi kävijöitä jo 123 – kaukaisimmat Hämeenlinnasta asti.

– Järjestäessäni seitsemänkymmentävuotisjuhliani en halunnut ottaa vastaan lahjoja tai kukkia, vaan että kerättäisiin varoja vammaisille asumispalveluja tarjoavalle Pesäpuulle, sanoo tapahtuman synnystä syksyllä 75 vuotta täyttävä Varpukoski.

Ensimmäiset kaksi kertaa tapahtumaa vietettiin Innilän hiihtomajan maastossa ja kaksi viime kertaa Hakkarin hiekkakentällä ja sen ympäristössä.

– Tapahtuman on sen verran hajautettu, että ratsastusosuus on ratsastuskoulu Ratsuniityssä Vaihmalassa, sanoo tapahtuman järjestelytoimikunnan jäsen, Pesäpuun kummeihin lukeutuva Pirjo Pehu.

Mukana on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry. Matkalle – liikkeelle – keskelle elämää tuo paikalle liikunta-apuvälineitä kaikkien kokeiltavaksi. Pirkanmaalla toimivia kaverikoiria on paikan päällä silitettävinä.

Järjestelyorganisaatiossa on parisenkymmentä henkeä. Järjestelyissä ovat mukana Lempäälän kunnan vammaispalvelu ja liikuntapalvelut, Pesäpuun kummit, Lempäälän Seudun Samoojat ja Tampereen seudun Näkövammaiset, josta lempääläläinen Sisko Kiiski on tuottamassa tapahtumaan väkeä.

Leijonat vie ja tuo vanhuksia

Apukäsinä tapahtumassa toimii Lempäälän ratsastuskoulu Ratsuniityn lisäksi muun muassa Lempäälän Martat leipomalla pullaa. Lempäälän Pandat järjestää hiekkakentällä puhallustikkatoimintaa. Lionsklubi Lempäälä/Kanava on lupautunut kuljettamaan tapahtumaan osallistuvia ikäihmisiä Ehtookodosta ja Himminkodosta. LeKi futiksen pisteessä voi kokeilla jalkapallon potkaisemista nopeustutkaan.

Tapahtumassa voi kokeilla monenlaisia soveltavan liikunnan toimintavälineitä, kuvasuunnistusta luontopolulla, kenttäpelejä ja musiikkiliikuntaa.

Tapahtuma on maksuton. Buffetissa saa muutaman euron omakustannushintaan nauttia kahvin ja pullan lisäksi makkarankin.

Joukot liikkeelle -tapahtumaa vietetään seuraavan kerran lauantaina 17. toukokuuta Hakkarin hiekkakentällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?