Kuokkalan kiertoliittymän rakennustyöt alkavat

Kesän alustavat päällystyskohteet on esitetty karttaliitteessä, mutta kohteet tarkentuvat vielä meneillään olevien kevään kuntomittausten perusteella.

Kesän alustavat päällystyskohteet on esitetty karttaliitteessä, mutta kohteet tarkentuvat vielä meneillään olevien kevään kuntomittausten perusteella.

Kesän tietyöt ovat monilta osin käynnistyneet. Pirkanmaan ELY-keskuksen maanteiden kesän tietyöt: korjaustyöt, sillankorjaukset ja päällystystyöt ovat jo osittain käynnissä eri puolella Pirkanmaata.  Merkittävimpiin Pirkanmaan ELY-keskuksen tänä vuonna toteuttaviin teiden parantamishankkeisiin kuuluu on maantien numero 3003:n eli Tampereentien ja Pirkkalantien kiertoliittymä Lempäälässä. Työt alkavat toukokuun aikana ja valmistuvat aikataulun mukaan syyskuussa.

Lisäksi raivataan tienvarsia, uusitaan kaiteita ja tehdään muita pienempiä liikenneturvallisuustoimenpiteitä, kuten uutta valaistusta muun muassa valtateille 9 ja maantielle 301.

Käsiksi päällystystöihin

Päällysteitä korjataan tänä vuonna Pirkanmaalla noin 260 kilometriä. Valtaosa korjauksista on uusiopäällystystöitä (REM) ja urapaikkauksia. Valta- ja kantateillä sekä erittäin vilkasliikenteisillä taajamateillä päällystystöistä tehdään yli 75 prosenttia, minkä vuoksi vähäliikenteisimpien teiden kunto heikkenee. Päällystystyöt käynnistyvät Pirkanmaalla viikolla 21.

Sorateillä korjattavista kelirikkokohteista on sovittu puutavarakuljettajista ja metsäteollisuuden edustajista kootussa yhteistyöryhmässä. Tänä vuonna puutavarahuollon turvaamiseen kohdennettua erillisrahoitusta ei ole enää käytettävissä. Korjausmäärät jäävät sen vuoksi huomattavasti aiempia vuosia vähäisemmiksi. Kelirikkokorjauksia tehdään tänä kesänä kahdeksan kilometrin matkalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?