Parinkymmenen hengen porukka laittoi pystyyn värikkään tapahtuman, jonka kaikki tuotto ohjataan Taysin lastenosastoille

Paristuntteja ja ihmispyramideja hyvään tarkoitukseen

Cheer1Hyvän asian eteen jaksaa nähdä vaivaa.

Lempääläläiset Annina Korhonen, Jussi Korhonen ja Essi Juola ovat harjoitelleet syksystä asti ihmispyramideja, paristuntteja, akrobatiaa ja tanssia – yhdessä parinkymmenen muun innokkaan kanssa.

Ahkera treenaaminen palkitaan 24. toukokuuta, kun ryhmän cheerleader-show tuodaan ihmisten ihmeteltäväksi Tampere Areenalle.

Ryhmä treenaa pari kertaa viikossa. Ilo on korkealla ja into piukassa. Ja mikä hienointa, kaikki tapahtuman tuotto ohjataan Lasten kummit Ry:n kautta lyhentämättömänä Taysin lasten osastojen viihtyvyyden parantamiseen. Tilavuokrat, treenipaikka ja muut kustannukset maksetaan omasta pusissta.

Tapahtumassa esiintyvien akrobaattien ohella lavalle nousevat tanssiryhmä Samba roseira, taikuri ja mentalisti Jose Ahonen sekä Roller derby -rullaluisteluporukka. Show’n juontaa näyttelijä Karoliina Blackburn.

– Uusi lastensairaala -hanke on saanut paljon julkisuutta. Se on tietenkin hieno asia. Me kuitenkin päätimme lahjoittaa tuoton Lasten klinikoiden kummit ry:lle. Heidän toivomuksenaan oli jakaa rahat Taysin lastenosastoille, kertoo Annina Korhonen.

Lisäksi Korhonen tuo mukaan oman mausteensa.

– Maahantuon lasten Baby-Vac-nenäimureita ja lahjoitan niitä 20 kappaletta lasten infektio-osastolle kampanjamme yhteydessä.

Ryhmä kasattiin Facebookin avulla

Ryhmästä kenelläkään ei ole cheerleader-taustaa. Tämä tekee projektista entistä haastavamman, mutta samalla mielekkyys pysyy yllä. Mistä kummasta idea sitten sai alkunsa?

Kampanjan aluilleen laittanut Miia Pirinen on nuoresta asti haaveillut cheerleader-esityksestä. Viimeinen niitti oli, kun hän innostui eräästä jenkkileffasta aikuisiällään. Siinä oli kaikki temput ja tulishow’t viimeisen päälle.

– Miia ihmetteli, miksei Suomessa ole vastaavaa. Selvisi, ettei mistään tahdo löytyä cheerleader-harrastajaporukoita. Niinpä hän laittoi syyskuussa Facebookissa haun päälle, ja tämä kampanja sai alkunsa.

Jo lokakuussa porukka veti läpi ensimmäiset treeninsä Varalan urheiluopistolla. Cheerleader-ryhmä koostuu pääosin 20–48-vuotiasta naisista ja miehistä.

– Alussa kaikki eivät osanneet edes kuperkeikkaa. Suurimmalla osalle on kuitenkin jonkinlaista urheilutaustaa, kertoo Essi Juola.

Juola on itse harrastanut kilpatanssia ja yleisurheilua. Annina Korhonen on tanssin lisäksi pelannut koripalloa ja telinevoimistellut. Hänen miehensä Jussi taas on pelannut koripalloa Tampereen Pyrinnössä Suomen pääsarjatasolla.

Kaikki kolme lempääläläistä kehuvat projektia kilpaa.

– Paitsi että tässä saa tehdä hyvää, kehittyy samalla myös oma kunto. Ja meillä on todella hauskaa! Juola hihkuu.

Kampanjan etenemistä on myös dokumentoitu. Toiveena on, että lopputulos päätyisi tv-levitykseen.

 

Cheer2

Anne Sulanto, Jussi Korhonen ja Annina Korhonen pukkaavat Essi Juolan ilmaan. Cheerleader-porukkaa treenaa Varalan urheiluopistossa Tampereella.

Yksi kommentti

  1. Cheerleader

    Pakko sanoa, että huonosti on cheerleadingin harrasteporukoita etsinyt kun itse tässä laskeskelin että vain hämeen alueella on kymmenkunta seuraa, jotka kaikki tarjoavat cheerleadingia kaiken ikäisille kilpailu ja varsinkin harraste tasolla…

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?