Syrjäkylien koulujen lopettamisesta

Kirjoitan näkemykseni teille onkemäkeläiset, kun olen seurannut lehdistä kuinka sitkeästi olette puolustaneet koulun säilyttämistä kylässä – sanoisin kiitettävästi.

Palaan aikaan kun meille tänne Palhoon ja Vakkalaan ilmoitettiin kunnasta koulumme lopettamisesta, kun oppilaat vähenivät. Kyllä täälläkin asiaa harmiteltiin,  mutta ajateltiin, että mehän olemme päättäjät valinneet ja luotamme heihin, että he tekevät koko kuntaa koskevat päätökset oikein ja tasapuolisesti.

Kirjoitan henkilönä, joka on toiminut tällä kulmakunnalla kymmeniä vuosia seuratoiminnassa, ja jonka tehtäviin kuului myös kokoontumispaikkojen hakeminen. Ajattelin silloin kuinka edukasta olisi kokoontua koululle, jota kunta pitää yllä. Olen huomannut, että teillä on myös samansuuntaiset vaatimukset kuntaa kohtaan.

Sen jälkeen kun meidän koulumme lopetettiin, alkoivat meidän lastemme kuljetukset koululle autolla. En heidän puheistaan koskaan huomannut, että olisivat olleet kuljetukseen tyytymättömiä, päinvastoin tuntui  siltä, että he pitivät sitä hauskana elämyksenä.

Pentti Räikkä

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?