Kaakilantien ahdistelutapaus rikostutkintaan

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan ahdistelutapauksista Vesilahdessa, Pirkkalassa ja Tampereella. 29. huhtikuuta ja 6. toukokuuta välisenä aikana sattuneita tapauksia tutkitaan nimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin.

Tutkinnan kohteena oleva mies havaittiin Kaakilantiellä Vesilahdessa 29. huhtikuuta noin kello 14.15–14.30. 12-vuotias tyttö oli matkalla koulusta kotiin, kun auto oli pysähtynyt hänen viereensä. Kuljettaja oli kehottanut tyttöä tulemaan kyytiin, mutta tyttö oli paennut paikalta.

Tytön kertoman mukaan epäillyn auto on tummanvihreä, vanha henkilöauto, joka oli sisältä sotkuinen. Auto on mitä ilmeisimmin sedan-mallinen.

Kuljettaja on tytön mukaan tummatukkainen, ulkomaalaistaustainen mies, joka puhui suomea murtaen. Eräässä aiemmassa tapauksessa mies on arvioitu 30–40-vuotiaaksi.

Vesilahden tapausta tutkittaessa kävi ilmi, että Tampereen Kalkussa iäkäs parrakas mies oli lähtenyt seuraamaan 9-vuotiasta tyttöä. Tapaus sattui 6. toukokuuta noin kello puoli kymmenen aamulla . Tyttö oli päässyt pakenemaan kotitaloonsa, mutta mies oli seurannut häntä pihaan asti tummalla autolla. Tällä hetkellä poliisilla on tieto viidestä samankaltaisesta tapahtumasta.

Poliisi pyytää havaintoja sekä miehestä, että autosta. Lisäksi poliisi kehottaa, että Facebook-keskuteluissa esiin tuotuja tietoja ilmoitettaisiin suoraan poliisille. Poliisilla ei ole mahdollisuuksia Facebook-keskustelujen seurantaan.

Havainnoista voi soittaa poliisin numeroon 029 541 5051. Vaihtoehtoisesti havainnoistavoi ilmoittaa  suoraan lähimmälle poliisille tai yleiseen hätänumeroon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?