SPR Sääksjärven osasto kiittää vastuullista kierrättäjää

Ansiomitaleita, kierrätystä ja kestävää kehitystä

Toripöytä kiinnostaa ja peräkärry odottaa kestävän kehityksen kierrättäjän lahjoitusta.

Toripöytä kiinnostaa ja peräkärry odottaa kestävän kehityksen kierrättäjän lahjoitusta.

Maailmanlaajuiseen Punaisen Ristin viikkoon liittyen Punaisen Ristin Sääksjärven osasto järjesti vaatekeräyksen.

Osaston keräysjohtaja Outi Peltola kertoi lahjoittajille, että tavarat viedään Tampereen Kalkussa sijaitsevaan logistiikkakeskukseen, joka ylläpitää Suomen Punaisen Ristin kansainvälistä auttamisvalmiutta. Siellä lahjoitetut vaatteet lajitellaan ja pakataan lähtökuntoon ja jaetaan eteenpäin esimerkiksi hätäapuna hirmumyrsky- tai maanjäristysalueille tai jätetään kotimaan avun valmiusvarastoon. Osa lahjoitustavaroista lajitellaan Punaisen Ristin kierrätystavaratalo Konttiin.

Vaatetta ja tavaraa saatiin Sääksjärveltä täyteen iso peräkärry. Niin varttuneet kuin nuoret aikuiset olivat havahtuneet kierrättämään. Keräykseen nyt lahjoitetut vauvan turvakaukalot auttavat aikanaan seuraavan nuoren lapsiperheen rahat riittämään paremmin arjen pakollisiin hankintoihin. Itselle tarpeeton voi olla toiselle aarre.

Punaisen Ristin viikon lauantaina 10. toukokuuta aamupäivällä oli Sääksjärven uuden S-marketin parkkipaikalla osastolla toripöytä leivonnaisineen, kukkineen, yrtteineen ja arpajaisineen. Keräystavaraa tuodessa saattoi samalla tutustua pöydän antimiin sekä osaston ja Punaisen Ristin toimintaan.

Osaston aktiivijäsenet Anja Heino, Merja Majanen, Outi Peltola, Tuija Seppänen ja Hilkka Vuolahti saivat tasavallan presidentin myöntämän Suomen Punaisen Ristin pronssisen ansiomitalin Punaisen Ristin Hämeen piirin vuosikokouksessa 26. huhtikuuta. Pronssinen ansiomitali annetaan Punaisen Ristin jäsenelle, joka on pitkäaikaisesti aktiivisesti osallistunut vapaaehtoistoimintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?