Vapputapahtuma tuotti 7 000 euroa turvakodin hyväksi

Vapunpäivänä pidetty Olkkarin Wappu -tapahtuma kokosi lempääläläiset kylän keskustaan. Kirkkotorin ympäristön eri tapahtumapisteissä vieraili satoja henkilöitä.

– Kokonaismäärää on vaikeaa arvioida, mutta jotain kertoo se, että munkkeja myytiin peräti 800 kappaletta, summaa tapahtuman koordinaattori Markus Perko.

Olkkarin Wapun avulla koottiin varoja hyväntekeväisyyteen. Monipuolinen ohjelma oli kävijöille ilmaista, mutta esimerkiksi buffetin tuotto ja päivän päätteeksi olleen Suomalainen messu -konsertin kolehti ohjataan Kimbilio-turvakodin rakennustyöhön Tansanian Morogoroon.

Päivän tuotto oli lähes 7000 euroa.

– Se matkaa lyhentämättömänä rakennusmateriaaleihin ja työmiesten palkkoihin. Ensimmäisen turvakotitalon seinät ovat jo pystyssä, kertoo Perko.

Perinne jatkuu

Olkkarin Wappu alkaa vakiintua Lempäälän vuodenkiertoon. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo viidettä kertaa.

Perhetapahtuman toteuttavat seurakunnan vapaaehtoiset. Seurakunta on lähinnä mahdollistajana ja taustatukena.

– Mukana oli jälleen kerran kymmeniä asiaan sitoutuneita ihmisiä. Heidän intonsa jaksaa aina yllättää, sanoo Perko, joka oli itsekin mukana munkkipalkalla.

Hän aikoo koota tekijäjoukon yhteen myös ensi vappuna.

Teksti: Marita Miettinen

Lempaalan mieskuoro

Lempäälän mieskuoro kajautti Kirkkotorilla Olkkarin Wapun aloitussävelet. Vapputapahtumassa piipahti useita satoja lempääläläisiä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?