Kesä vailla tekemistä

 

Alkukesästä Kuokkalankoskella ei ole vielä kalastajia eikä koskikellujia. Kuva: Veera Simola

Alkukesästä Kuokkalankoskella ei ole vielä kalastajia eikä koskikellujia. Kuva: Veera Simola

Lempäälässä ei oikein ole mielenkiintoisia tapahtumia tulevaksi kesäksi. Kaikki vähänkin kiinnostavat ovat olleet toukokuussa. Jotain toki on myöhemminkin kesällä. Näiden aktiviteettien kanssa ei ainakaan tule tylsää.

Koskikellunnassa maataan pelastuspuvun ja -liivin varassa virtaavassa koskessa. Jos pitää koskenlaskusta, pitää luultavasti myös tukkilautailusta, jossa lasketaan puisella lautalla koskea pitkin meloilla ohjaten.

Vesipalloilua kannattaa kokeilla, jos pitää haasteista. Suuren muovisen pallon sisällä pystyssä pysyminen ja liikkuminen on hankalaa, koska tasapainottelu sijoittuu virtaavan veden päälle. Zorbingissa juostaan pallon sisällä rataa ympäri. Sen tavoitteena on saada toinen palloilija kiinni mahdollisimman nopeasti.

Jos tavallisella rodeohärällä ratsastaminen sujuu tai haluaa lisätä vaikeustasoa, kannattaa kokeilla benjirodeota. Siinä härkä on nimensä mukaisesti köysien varassa patjan päällä. Vaikeampaa siitä tekevät köydet, joita muut saavat kiskoa mielensä mukaan.

Sumopaini on hauskaa tekemistä kaveriporukalle. Suojavarusteena toimii painava sumopainiasu, jonka kanssa ei ole helppo liikkua. Tavoitteena on kaataa tai työntää vastustaja ulos kehästä.

Rentoutuminen vilkkaan kesän lomassa on paikallaan. Pyhällönvuoren näkötornista voi nähdä Näsinneulaan saakka ja saa hyvän näköyhteyden alueen lintuihin. Ylös torniin on vaikea päästä, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille.

Lempoisten uimalan laaja nurmikkoalue kutsuu luokseen viettämään aurinkoista kesäpäivää. Siellä voi käydä uimassa tai vain kylpeä auringossa ystävien kanssa. Siellä olevasta kioskista saa ostettua jäätelöä moneen makuun.

 

 

                                                                                                                                Veera Simola

                                                                                                                                tet-harjoittelija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?