LeKi:n yleisurheilukausi sai lentävän lähdön

Yleisurheilukoulun aikaan Hakkarin urheilukentällä on tekemisen meininki. Kuva: Markus Lipponen

Kolme osakilpailua käsittänyt maastojuoksucup kisattiin toukokuussa. Kisasarja keräsi mukaan lähes 150 kilpailijaa. Maastocup huipentui 22. toukokuuta käytyihin Lempäälän kunnan mestaruuskilpailuihin, joissa mukana oli 130 juoksijaa.

Kangasalan Kyötikkälässä 24. toukokuuta juostuissa Hämeen 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusmaastoissa Lempäälän Kisa oli mukana vajaan 30 urheilijan joukkueella ja saavutuksena oli kahdeksan mitalia, joista kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. LeKi oli kisoissa piirin toiseksi paras seura.

9-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Ella Noora Haapalehto juoksi ylivoimaiseen voittoon. Saman tempun teki P14-sarjan Aleksi Kivelä. P12-sarjan tasainen kolmikko Santtu Heikkinen, Juha Närhi ja Leevi Lipponen oli joukkuekilpailun iloiset ykköset.  Leevi Lampén taisteli hopeamitalin P11-sarjassa. Samanväriset mitalit ojennettiin T10-sarjan joukkueelle Hetta Niemelä, Janika Saarinen ja Kristiina Laitinen.  Henkilökohtaisessa kisassa Hetta Niemelä otti pronssia. Pronssimitaleille sijoittuivat lisäksi ysisarjan LeKi-joukkueet Ella Noora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja Iina Niemelä sekä Miika Niemelä, Luukas Lipponen ja Eero Ranta.

Tuore maastojen nuorten SM-mitalisti Venla Ranta nappasi nelossijan Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Vierumäellä.

Yleisurheilukoulussa 350 osallistujaa

Lempäälän Kisan yleisurheilukoulu starttasi toukokuun loppupuolella Hakkarin urheilukentällä. Tiistaisin ja torstaisin kokoontuvissa ryhmissä on kaikkiaan 350 osallistujaa, joiden ohjauksesta vastaa reilun 40 hengen osaava ohjaajajoukko.

Tänä vuonna uutuutena on, että ensimmäiset viikkokisat käydään poikkeuksellisesti Ratinan Stadionilla.

– Kisat Ratinassa ei ole pyllistys Hakkarin huonoihin kenttäolosuhteisiin, eikä valmistautumista Suur-Tampereeseen, kertoo yleisurheilujaoston puheenjohtaja Markku Ruonavaara.

Kyse on sovitusta yhteistyöstä kisajärjestelyissä naapuriseura Tampereen Urheilijat -38 kanssa.

Kilpailukausi jatkuu kesäkuussa myös Hakkarissa tiiviinä. Seuracupin ensimmäinen piirikisa käydään 17. kesäkuuta. LeKi puolustaa viime vuoden valtakunnallista giga-sarjan voittoa ja finaalipaikan metsästys alkaa nyt kotikentältä ja jatkuu Nokialla heinäkuun lopussa.

Teksti: Timo Reunanen

Kuvat: Markku Lipponen