Prinsessat viihtyvät Rämsöössä

Anna Viikari viettää nuoresta iästään huolimatta jo kuudennen kesänsä Rämsöön kesäteatterilla.

Anna Viikari viettää nuoresta iästään huolimatta jo kuudennen kesänsä Rämsöön kesäteatterilla.

Rämsööläinen ilmapiiri sopii selvästi prinsessoiden pehmeille hipiöille. Viime vuonna ihastuttaneen Prinsessa Ruususen jälkeen lavalla nähdään herttainen Tuhkimo ilkeine äitipuolineen. Viime vuonna palvelustyttö Serafiinana hurmannut Anna Viikari pääsee ensi kertaa päärooliin ja saman tien matkustamaan kurpitsavaunuilla tanssiaisiin. Viikari on kesäteatterin konkari ja mukana jo kuudetta kertaa. Hän kertoo olevansa roolista innoissaan, eikä jännitystä ole ainakaan vielä ilmassa.

Ohjaaja Rami Saarijärvi pysyttelee perinteisen satunäytelmän raameissa. Tuhkimolla on ilkeät sisar- ja äitipuolet, kello lyö kaksitoista kertaa ja pian prinssi etsii lasikengän omistajaa.

– Tarinassa on paljon epäreiluutta, mutta sitä saa kevennettyä nimenomaan ilkeiden sisarpuolien kautta. He ovat omassa ilkeydessään aika koomisia hahmoja. Tuhkimo on tarina oikeudenmukaisuuden ja ystävällisyyden voitosta, kertoo Saarijärvi.

Näyttelijäkaartissa hurmaa myös Bonzo-koira. Kuva: Pekka Ojansivu

Näyttelijäkaartissa hurmaa myös Bonzo-koira. Kuva: Pekka Ojansivu

Näyttelijäjoukko on pysynyt melko samana viime vuoteen verrattuna. Uusia innokkaita lapsinäyttellijöitä tuli mukaan paljon ja Saarijärvi päätyi jakamaan heidät kahdeen ryhmään, jotka vuorottelevat esityksissä. Nuorin näyttelijä on 6-vuotias. Saarijärvi kehuu ryhmäänsä ammattitaitoiseksi ja yhteen hiileen puhaltavaksi.

– Tänä vuonna on poikkeuksellisen hyvä meininki. Tunnelmasta toiseen liukuminen onnistuu hvyin. Lapset ovat hyviä ja sopivan riehakkaita, se on hyvä merkki esityksen kannalta.

Viikarin Tuhkimoa hän kuvailee pirteäksi ja Senja Ylä-Jarkon sekä Iida Ollinpojan esittämiä sisarpuolia pöljäksi ja vielä pöljemmäksi. Sisko Saikan haltijakummin taiat taas eivät aina mene aivan nappiin.

Live-musiikkia näytelmässä kuullaan tänä vuonna uusin voimin. Lähes koko orkesterin kokoonpano on muuttunut ja Saarijärvi vihjaisee, että tämän vuoden erikoisuuten kuullaan pystybassoa.

Kesäteatterin ympäristöä on kevään aikana kunnostettu ja alueen turvallisuutta sekä esteettömyttä on parannettu. Seuraavaksi rannalle rakennetaan talkootöinä kuninkaanlinna ja Tuhkimon koti. Syksymmällä teatterille tehdään rimoituksella häikäisyseinä ja katsomon kattamisestakin on suunnitelmia olemassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?