Matias Riikonen sytytti Loiskeen roihuun

Sääksjärven kentän laidalle kokoontuu pieni mutta sitäkin uskollisempi joukko jalkapallofaneja aina, kun Loiske pelaa kolmosdivisioonan sarjapelejään. Joskus arvoisa raati antaa kipakkaakin palautetta, varsinkin jos siihen on aihetta, mutta perjantaina 30. toukokuuta meinasi fanisakilta loppua superlatiivit.

Loiske pelasi useampaan vuoteen näyttävimmän pelinsä, jonka ansiosta oranssipaidat löivät kanveesiin nimimiehiä vilisseen TPT:n Tampereelta lukemin 5–1. Pelin sankari numero yksi oli Matias Riikonen, joka pelasi häikäisevän ottelun, jonka sinetiksi summautui kolme osumaa plus yksi maalisyöttö.

Riikonen on lempääläisjuurinen nuori pelaaja, joka junioriaikoinaan haki lisäoppia Valkeakosken Hakan organisaatiosta. Miesten peleissä pari edellistä kautta olivat varsin tuskaiset, kovasta yrityksestä huolimatta tehoja ei tahtonut syntyä.

Kuluvalla kaudella uusi päävalmentaja Jani Alanne on löytänyt Riikoselle uuden pelipaikan hiukan alempaa keskikentältä, mikä on ollut nerokas veto. Pallosta tykkäävä Riikonen saa liikkua, raastaa ja syöttää vapaammin kuin aiemmin, tulokset kertovat selkokieltä pelipaikan vaihdoksen onnistumisesta. Tällä kaudella maaleja Riikosella on koossa neljä ja lisää on varmuudella luvassa.

Riikosen kanssa peliä keskikentällä TPT-kaadossa tahdittivat Juhana Jyrkiäinen ja Tomi Lahtinen, joiden nimet kirjattiin maalintekijöidenkin listaan. Alakerrassa topparipari Mikko Ylimäki ja Tomi Vikman kesti mainiosti tamperelaisjyrien lähentelyt.

Sarjaa alempana eli nelosessa LeKi-futis matkasi hiukan siipirikkoisella kokoonpanolla vaikeaksi tiedettyyn vieraspeliin Valkeakosken Apian kentälle. Takavuosien suurjoukkue Koskenpojat olikin tyly isäntä ja piti selvin 3–1-lukemin pisteet kotonaan. LeKi:n ainokaisesta osumasta vastasi Tommi Lehtimäki.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?