Hääkiven beach-kenttien teko alkoi – ja keskeytyi

Hääkivelle oltiin aloittamassa viime keskiviikkona kolmen kentän sijasta kahta lähelle paikoitusaluetta ja Hääkiven näyttelytilaa. Kuva: Lempäälän kunta

Hääkivelle oltiin aloittamassa viime keskiviikkona kolmen kentän sijasta kahta lähelle paikoitusaluetta ja Hääkiven näyttelytilaa. Kuva: Lempäälän kunta

Hääkiven beachvolley-kenttien maanrakennuksessa löytyi ruokamultakerroksen alta tuhkaista ja hiilipitoista maata, jota museovirasto haluaa tutkia. Näin kenttien tekoon tuli katkos, kuinka pitkä, riippuu tutkimusten ajoittumisesta.

Tarkoituksena oli tänä kesänä saada kaksi kenttää pelattavaan kuntoon, mutta nyt jää nähtäväksi, kuinka hanke etenee. Mikäli tutkimukset tehdään pikaisesti, eikä niissä paljastu mitään arkeologisesti tärkeää, voidaan rakennustyötä jatkaa vielä kuluvana kesänä. Jos taas museoviraston kiireet mahdollistavat tutkimusten teon vasta kuukausien päästä, hanke siirtyy kesään 2015.

Jos tutkimuksista löytyy muinaishistoriallisesti merkittävää, tulee alueelle totaali rakennuskielto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?