Pyöräilijät varokaa!

Kuokkalassa, Tampereentien ja Pirkkalantien risteyksessä, on aloitettu kiertoliittymän rakennustyöt. Asiasta ilmoittaa Destia isoilla kylteillä, jotka autoilijan on helppo havaita. Lisäksi paikalla on nopeusrajoitus 30km/tunnissa. Autoilija voi ohittaa paikan turvallisesti noudattamalla varovaisuutta ja nopeusrajoituksia.

Pyöräilin paikan ohi ensin Lempäälän keskustan suunnasta ja harmikseni kevyenliikenteen väylä oli pantu aidalla poikki juuri ennen kyseistä risteystä ilman mitään ennakkovaroitusta. Poukkoilin Sale-kaupan pihojen ja pysäköintialueen kautta ensin Pirkkalantien yli ja sitten huoltoaseman takaa jotenkin jatkaakseni matkaani Hakkarin suuntaan. Paluumatkalla oli hämmästykseni vieläkin suurempi – kevyenliikenteen väylä oli aidalla katkaistu ilman ennakkovaroitusta.

Asia on suuri turvallisuusriski pyöräilijöille. Hakkarin suunnasta tullaan reiluun alamäkeen ja nyky-pyöräilijä voi ajaa helposti nopeudella 40km/tunnissa. Sitten tuleekin yllättäen aita vastaan ja jarrutusmatkaa jää arviolta noin 20 metriä. Siinä tanner tömisee ja aitaa kaatuu, kun pyöräilijän luut joutuvat kovaan testiin. Hakkarin suunnasta tuleva kevyenliikenteen väylä on reilusti erillään varsinaisesta ajoradasta ja välissä kasvaa metsää. Pitäisikö pyöräilijän käydä ajon lomassa kuikkaamassa ajoradan puolella esim. mikä on nopeusrajoitus?

Eikö tien rakentajalla ole mitään velvoitetta varoittaa polkupyöräilijöitä? Viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui runsas 800 polkupyöräilijää ja 20 kuoli.

Jaakko Salmela, Lempäälä

Yksi kommentti

  1. TJ

    Polkupyöräilijän tulee noudattaa viereiselle tielle määrättyä nopeusrajoitusta, oli välissä puskia tai ei. Toki tuollaisesta tien katkoksesta olisi syytä varoittaa ennakkomerkein.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?