Palvelusetelin saa yhä useampi

Lempäälän sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt helpottaa siivouspalvelusetelin saamista.

Siivouspalveluseteli myönnetään 1. syyskuuta lähtien 65 vuotta täyttäneille kuntalaisille, joiden toimintakyky on heikentynyt niin, että itsenäinen kotona asuminen tarvitsee tuekseen siivouspalvelun.

Lisäksi siivouspalvelusetelin myöntämisessä noudatetaan tulorajoja. Palveluseteli voidaan myöntää, jos yhden henkilön talouden tulot alittavat 1 300 euroa kuukaudessa tai kahden henkilön talouden tulot alittavat 2 100 euroa.

Aiemmin vastaavat rajat olivat yhden hengen taloudessa alle 1 100 euroa ja kahden hengen taloudessa alle 1 800 euroa.

Muitakin ehtoja on. Siivouspalveluseteli myönnetään sillä edellytyksellä, että ostettava palvelu kohdistuu vain palveluun oikeutetun henkilön asuintiloihin, eli seteliä myönnettäessä on huo­mioi­ta­va mahdollinen yhteisasuminen.

Kotipalveluun kuuluvat isot ostopalvelusiivoukset vain eri­tyis­ta­pauk­sis­sa. Erityistapauksiksi luetaan asuminen palveluasunnossa (Wel­la­mo­ko­ti ja Toimelakoti) tai tilanteet, joissa likainen tai siivoton asun­to aiheuttaa riskin tai selvää haittaa asiakkaan tai työntekijän ter­vey­del­le tai turvallisuudelle.

Lempäälässä oli vuonna 2012 yhteensä 2 915 eläkkeensaajaa, jotka olivat täyttäneet 65 vuotta. Keskimääräinen lempääläläiselle eläkkeensaajalle maksettu eläke oli 1517 euroa kuukaudessa. Pienituloisimmat eläkkeensaajat painottuvat vanhimpiin ikäluokkiin ja Lempäälässä yli 75-vuotiaiden eläkkeensaajien keskimääräinen eläke vuonna 2012 oli 1 372 €/kk.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?