Synti

Hengellisissä puheissa ja kirjoituksissa toistuu otsikon sana hyvin usein. Kuulijoissa tai kirjoituksissa se herättää kielteisiä tuntemuksia. Mitään hyvää ei odoteta tuon sanan kautta tulevaan esiin.Monia kenties kyllästyttää kuulla koko sanaa. Usein oppineissa piireissä sana synti on tullut huonoon huutoon. Ihmisen käyttäytymistä ohjaavat tietyt lainalaisuudet. Huonot olosuhteet, huonot lapsuuden kokemukset , tai huonot perintötekijät panevat jotkut käyttäytymään ei-toivotulla tavalla. Omalle rumalle käyttäytymiselle he eivät mahda yhtään mitään. Elämän kielteisille ilmiöille tuntuu löytyvän monia selityksiä.Parannuskeinoja on toki mietitty. Todennäköisesti kielteisiä asioita riittää maailmassa niin kauan kun ihmisiä on olemassa. Maan päällistä paratiisia emme pysty rakentamaan Paha- selitettinpä se miten hyvänsä -on aina olemassa Oletko lukija tavannut henkilöä, jolla on erinomainen taito myrkyttää ilmapiiriä. Hänestä huokuu levottomuus ja hän suhtautuu kaikkeen kielteisesti. Kun hän puhuu hän tavallisesti puhuu pahaa joko ajan ilmiöistä tai haukkuu toisia ihmisiä Läheisiltään hän ikään kuin imee henkisiä voimia pois.Toiset ihmettelevät sitä miksi hänen täytyy menetellä näin. Sisäistä levottomuutta on monenlaista. Kaikkia levottomuusen lajeja yhdistää se, että kuluttavat ihmistä ja estävät häntä elämällä normaalilla tavalla. Mitä sitten tarkoittaa kristinuskon keskeseen sanastoon kuuluva syntien anteeksiantamus. Lähinnä sitä, että Jumala Jeessuksen sovitustyön takia antaa ihmiselle häntä sitovan pahuuden anteeksi. Samalla Jumala antaa ihmselle voiman uuteen ja entistä parempaan elämään.Jumala puhdistaa ihmisen sisimmän ja se varmasti näkyy päivittäisessä käyttäytymisessä. Levottomalle ihmiselle ei tunnu löytyvän turvaa. Jumalan vapauttamat ihmiset tietävät, että Jumalassa on pysyvä turva ja se kestää.On suurta kun ei tarvitse haukkua mitään, vaan saa tuoda rakkauden ja toista nostavan asenteen Ei syntinsä Jumalalta anteeksi saanut muutu heti enkeliksi. Hän saa Jumalalta voimaa kilvoitella pahaa vastaan. Joskus kannttaa miettiä minkälaista ilmapiiriä me levitämme ympärillemme. Useinkaan emme sitä itse huomaa.Luonnostaan me olemme sisimmässämmme arkoja. Kannattaa käyttää Jumalan suomaa anteeksiantamisen ja uuden elämän lahjaa niin kuin Jumala itse on sen tarkoittanut. Se tuo siunauksen elämäämme.

Heikki Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?