Trombi kaatoi mummon

Äitini, 87-vuotias vanhus, oli palaamassa polkupyörällä kotiin Ideaparkista maanantaina 16. kesäkuuta noin kello 17. Ideaparkinkadun ja Marjakaaren risteyksessä trombi yllätti äitini, ja hän kaatui ostosten levitessä ympäriinsä pyörätielle. Trombi oli niin voimakas, että se kaatoi kyljelleen myös pikkuauton tai ehkä mauton tien vastakkaiselle kaistalle.

Tärkeää oli se, että kaatuneelle autolle löytyi nostajia ja auttajia. Iäkäs äitini joutui kuitenkin keräilemään sekä itsensä että tavaransa maasta ilman kenenkään autoilevan ohikulkijan ensimmäistäkään noteerausta tilanteesta. Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita ei ymmärrettävästi muita ollut näkösällä moisella koiranilmalla.

Onneksi äitini pääsi kotiin kuin ihmeen kaupalla. Kumisaapas suojasi jalkaa veriruhjeilta, joten äitini selvisi kipeillä mustelmilla. Mutta totesipa hän lakonisesti kertoessaan tapahtumasta, että ”kyllä Kauniiden ja rohkeiden Brookelle varmaan olisi auttajia riittänyt”.

 

Minna Nyström-Järvinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?