Kiilto teki hyvää Lempäälässä

Kiilto Oy:n henkilökunta kunnosti Himminkodon piha-alueen.

Kiilto Oy:n henkilökunta kunnosti Himminkodon piha-alueen.

Kiilto Family -konserni on toteuttanut kevään 2014 aikana kotipaikkakunnallaan Lempäälässä kaksi hyväntekeväisyysprojektia: konsernin emoyhtiö Kiilto Family Oy:n henkilökunta hankki ja pystytti paikallisen vanhusten, vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palvelukeskus Lempäälän Ehtookoto ry:n asukkaille pihapaviljongin ja kemiantehdas Kiilto Oy:n henkilökunta puolestaan kunnosti Lempäälän vanhustyönkeskus Himminkodon asukkaiden ja jaksoasukkaiden käytössä olevan piha-alueen, joka nyt kunnostettuna sopii hyvin myös muistisairaiden käyttöön.

Pihapaviljongin avajaiset Ehtookodon asukkaille järjestettiin keskiviikkona 28. toukokuuta ja Himminkodon kunnostetun piha-alueen avajaiset keskiviikkona 4. kesäkuuta

Kiilto Family -konsernin henkilökunta on jo muutaman vuoden ajan toteuttanut erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja, joissa on voitu tuottaa hyvää mieltä kanssaihmisille ja auttamisen iloa omalle henkilökunnalle.

Uusi piha muistisairaille vanhuksille

Vuoden 2014 alussa Kiilto Oy valitsi vuoden hyväntekeväisyyskohteekseen Himminkodon piha-alueen, joka vanhustyön johtajan mukaan oli huonokuntoinen ja turvaton ja kaipasi ehostusta.   Himminkodon hoitaja olivat aikoinaan tehneet pihasta täydennysopintojensa opinnäytetyönä suunnitelman, jossa oli otettu huomioon kaikki tarvittavat turvallisuusnäkökohdat. Näin kiiltolaisten oli helppo ryhtyä työhön.

Huhtikuun alussa alkoi Kiillon lähettämön autotallissa aitaelementtien työstäminen ja kokoaminen. Talkootöitä tehtiin puolen päivän mittaisissa jaksoissa keskiviikkoisin ja torstaisin yhteensä kolmen viikon ajan.

Huhtikuun lopulla kiiltolaiset purkivat vanhainkodin pihasta vanhan aidan pois uuden tieltä. Lempäälän kunta kantoi kortensa kekoon poistamalla pihasta vanhan asfaltin sekä ruusupensaat. Kunta kaivoi myös salaojat ja asensi sadevesikaivot, jotta piha ei olisi jatkossa niin kostea. Toukokuun puolivälissä alkoi varsinainen pihan rakennus. Talkooväki kokosi aitaa, rajasi nurmialueita, täytti monttuja soralla ja levitti asfaltin tilalle kivituhkan.   Uusia kasveja ja kukkasia istutettiin vanhusten ja hoitajien iloksi.  Myös vanhat pihakalusteet saivat uuden pinnan.

Pari viikkoa kestänyt urakka saatiin päätökseen 28. toukokuuta ja pihan avajaisia juhlittiin yli 100 vieraan voimin 4. kesäkuuta. Projektista jäi lämmin ja hyvä mieli niin vanhainkodin asukkaille kuin projektin tekijöille.

Kiilto Family Oy:n henkilökunta pystytti paviljongin Ehtookodon pihaan.

Kiilto Family Oy:n henkilökunta pystytti paviljongin Ehtookodon pihaan.

Kiilto-paviljonki ilahduttaa palvelukeskuksessa

Lempääläisen Ehtookodonsali oli täynnä hymyileviä ihmisiä, kun Kiilto Family Oy:n työntekijät ja Ehtookodon  asukkaat kokoontuivat toukokuisena keskiviikkona yhteen viettämään uuden Kiilto-pihapaviljongin avajaisia. Lempäälän Ehtookoto ry:n johtajan Jaana Holmin mukaan uutta pihapaviljonkia oli odotettu kovasti; nyt on kiva porukalla mennä ulos juomaan kahvit, pitää laulutuokio tai vaikka lavatanssit!

Pihapaviljongin rakennusurakka kesti kolme viikkoa. Jokaisella Kiilto Family Oy:n työntekijällä oli mahdollisuus osallistua urakkaan työajallaan työtilanteen salliessa. Joka arkipäivä työmaalla uurasti usean henkilön iloinen porukka, ja työtä riitti kaikille: maanraivauksesta rakennuksen pystytykseen, puunkäsittelystä kattohuovan asennukseen. Yhteisenä ajatuksena oli tehdä hyvää iloisella mielellä. Vanhainkodin asukkaiden kannustus ja innostus sai jatkamaan uurastusta, satoi tai paistoi.

Kiilto Family Oy:n talousjohtaja avajaispuheessaan totesi:

– Samalla kun teimme hyvää toisille, teimme hyvää myös itsellemme ja työyhteisöllemme: projekti toi vaihtelua arkiseen työhömme ja vahvisti työyhteisömme henkeä. Rautaisista ajatustyöntekijöistä muotoutui myös taitava ja aikaansaapa rakennusporukka!

Suvivalssin sävelin yhdessä laulaen päätettiin paviljongin lämminhenkinen avajaistilaisuus ja toivotettiin kesä tervetulleeksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?