Tiukka talousraami ensi vuodelle Lempäälään

Tiukkeneva taloustilanne vaatii valtuutettujen mielestä vyön kiristämistä, vaikka palveluita ei haluttaisi heikentää.

Tiukkeneva taloustilanne vaatii valtuutettujen mielestä vyön kiristämistä, vaikka palveluita ei haluttaisikaan heikentää.

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 18. kesäkuuta yksimielisesti kokonaistalouden raamin ensi vuodelle. Nettomenojen kasvu rajoitetaan maksimissaan kahteen prosenttiin tämän vuoden talousarviosta.

Vuosi-investointien enimmäismääräksi rajoitetaan 15 miljoonaa euroa.

Kunnan henkilöstömenoihin on arvioitu ainoastaan prosentin korotus. Se kattaa vain voimassa olevat sopimuskorotukset.

Lempäälän talousjohtaja Kari Auvinen toteaa tämän tarkoittavan käytännössä sitä, että kunnan henkilöstön määrää ei voida lisätä ensi vuonna. Lomautuksia ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Kuntaliiton viimeisimmät verotuloennusteet ennakoivat kuntien verotuloihin selvää taantumaa tälle ja ensi vuodelle. Valtionosuuksien uudistusten takia valtionosuuksia arvioidaan Lempäälässä saatavan ensi vuonna 1,85 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

Raamista huolimatta tilivuodesta 2015 tulee näillä näkymin alijäämäinen, ja valtuuston hyväksymässä esityksessä todetaankin, että se on miellettävä vähimmäistavoitteeksi. Kunnalla on tarvittaessa oltava valmius mukautua myös raamia tiukempiin talouslinjauksiin.

Valtuutetut pitivät raamia tarpeellisena tässä taloudellisessa tilanteessa, mutta sen todettiin vaikuttavan peruspalveluja heikentävästi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>