Lempäälän kunta maksaa maataloustukia kenelle sattuu

Vuonna 2007 silloinen aviomieheni oli estynyt tekemään maataloustukihakemustaan. Otin ammattitaitoisen ihmisen sitä tekemään ja minulla oli mieheltäni valtakirja. Mieheni sai tuona vuonna liikaa tukia hakupapereissa olleen virheen vuoksi.

Hän ei koskaan ole suostunut maksamaan ylimääräisiä rahoja pois, ja Maaseutuvirasto perii niitä minulta, koska Lempäälän kunta on laittanut minut tukien saajaksi, vaikka en koskaan ole ollut tukikelpoinen.

Jos tuensaaja muuttuu tilalla. on se käsittääkseni aikamoisen prosessin takana, ja tosiaan pitää olla tukikelpoinen eli omistaa tai hallinnoida maata. Mutta Lempäälässä näin ei toimita. Takaisinperintä on nyt menossa ulosottoon.

Lapsikin ymmärtää, mutta virkamiehet eivät, että sitä mitä ei ole koskaan saanut, ei voi maksaa takaisin.

Anne Maijala

Sastamala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?