”Täällä ei politiikka puhuttu”

Moni ei tiennyt, mistä oli kyse, mutta ainakin Lempäälän katukuvassa Forum-tapahtuma on näkynyt.

Kesäkuun alkupuolelta asti nuoret ulkomaalaiset muusikot ovat kisailleet Lempäälä Soi -tapahtuman osana järjestettävässä Forumissa. Tänä vuonna Lempäälässä saatiin kuulla paitsi laulajia ja heidän säestäjiään, myös pianisteja, viulisteja ja puhallinsoittajia sekä kamarimuusikoita.

Kymmenen päivän tapahtuma piti sisällään kursseja, kilpailuja ja konsertteja. Osallistujia oli yhteensä noin 70 – laulajia lähes kolmekymmentä ja instrumentalisteja viitisenkymmentä. Esiintymisiä järjestettiin seurakuntatalolla, lukiolla ja Lempäälän kirkossa.

Forum-muusikot ovat pääosin venäläisia, valkovenäläisiä, ukrainalaisia ja liettualaisia. Myös kiinalaisia oli mukana jonkin verran.

Tapahtuman järjestäjä Juhani Laurila toteaa, että vaikka Venäjän ja Ukrainan tilanne on poliittisesti tulenarka, siitä ei Forum-tapahtumassa keskusteltu.

– Täällä ei politiikka puhuttu. Musiikki on oma kielensä, jota kaikki mukana olleet ymmärtävät.

Laurila kehuu vierailijoita erittäin korkeatasoisiksi muusikoiksi. Forum-tapahtuma on heille tärkeä näytönpaikka.

– Paitsi että soittajat pääsevät kilpailemaan, saavat he myös tärkeää kokemusta ja merkinnän curriculumiinsa.

lempääläsoi

Lempäälä soi jälleen

Lempäälä Soi -tapahtumaa vietetään tänä kesänä 16:tta kertaa Lempäälän kunnan, seurakunnan ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n yhteistyönä. Perinteiset musiikkileirit alkavat juhannuksen jälkeen ja kestävät elokuun alkuun saakka.

Noin 20 tilaisuuden konserttisarja koostuu perinteisesti kurssien opettajien ja oppilaiden pitämistä soolo- ja duo-konserteista sekä muiden suomalaisten ja kansainvälisten mestareiden pitämistä tilaisuuksista.

Uutuutena tänä vuonna on yhtä aikaa Seppo Ruohosen laulukurssin kanssa pidettävä akvarellikurssi. Opettajana toimii kuvataiteilija, TaM Maarit Blomqvist Tampereelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?