Valtuustoaloitteella halutaan turvata koulutie

Lempoisten koulun oppilaiden koulutie tuli turvallisemmaksi reilu vuosi sitten, kun 40:n kilometrin nopeusrajoitus saatiin aikaisempaa pidemmälle matkalle Viialan–Tampereentiellä. Myös Pyry Nyman pääsi turvallisemmin tien yli.

Lempoisten koulun oppilaiden koulutie tuli turvallisemmaksi reilu vuosi sitten, kun 40:n kilometrin nopeusrajoitus saatiin aikaisempaa pidemmälle matkalle Viialan–Tampereentiellä. Myös Pyry Nyman pääsi turvallisemmin tien yli.

Koulujen liikenneympäristön turvallisuutta halutaan lisätä Lempäälässä valtuustoaloitteella. Sen on allekirjoittanut 37 valtuutettua. Aloitteessa todetaan, että kunnan ja sitä myöten oppilasmäärien kasvaessa vauhdilla tulisi koulujen välittömät liikenneympäristöt katselmoida ja puuttua selkeimpiin epäkotiin.

Turvallisuutta voidaan parantaa esimerkiksi huomiovaloilla, hidasteilla, levennetyillä keskikorokkeilla ja suojateillä, joiden eteen voi pysähtyä vain yksi auto kerrallaan. Nopeusrajoituksia voitaisiin alentaa sekä kiinnittää huomiota piha-alueiden selkeään liikenteenohjeistukseen.

Teknisessä toimessa laaditaan parhaillaan liikenteen hidastamisen periaatteita. Niiden laadinnassa tulee aloitteen mukaan huomioida myös koulujen liikenneympäristö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?