Tienvarsipuustoa raivataan

Pirkanmaan ely-keskus teettää maantien 130 varrella tienvarsipuuston ja -kasvillisuuden raivauksia. Raivaustyössä poistetaan liikenneturvallisuutta vaarantavaa kasvillisuutta.

Raivauksia tehdään maantiellä 130 Lempäälän Marjamäen ja Valkeakosken Jutikkalan välisellä alueella. Raivausten avulla parannetaan maantien liikenneturvallisuutta erityisesti hirvivaara-alueilla. Samassa yhteydessä korjataan myös tiejakson riista-aitaa.

Tavoitteena on poistaa hirvien ja peurojen suosimat piiloutumistiheiköt tien varresta ja parantaa samalla eläinten näkyvyyttä autoilijoille.

Rauhoitettuja tai istutettuja puita ja pensaita ei raivata. Pihojen tai talouskeskuksien kohdalla kasvavasta suojapuustosta poistetaan ainoastaan tiealueelle kaatumisvaarassa olevat puut. Tiealueen puusto jää tienpitäjälle eli ely-keskukselle. Tiealueen ulkopuolella raivattava kasvillisuus, pienpuusto ja niin sanottu rajapuusto, jätetään hajautettuna maastoon.

Raivaustyötä tehdään kesäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Raivaustyön toteuttaa pääurakoitsijana JSW Viherhoito Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?