Kyrölä ja Järventausta ennätyksiinsä

Viikonloppu 28.–29. kesäkuuta oli lajikarnevaalien aikaa, johon otti osaa lempääläisiäkin atleetteja. Kävelijä Markus Kyrölä pääsi itsensä ykkösässä Jarkko Kinnusen kyytiin kymmenen kilometrin ratakävelyssä.

EM-kisoihin ja siellä pistesijoille tiukasti tähtäävän Kinnusen vauhti oli totta kai liian kovaalempääläisnuorukaiselle, mutta oma ennätys parani kymmensekuntitolkulla aikaan 44,57. Ihan hirmuisiin hurraahuutoihin ei Kyrölän leiri kuitenkaan puhjennut, sillä tavoite oli jopa puhkaista 44 minuutin raja ja sitä kautta kurkottaa nuorten MM-kisajoukkueeseen.

– MM-haaveet on nyt haudattu. Kesän päätähtäin on kotimainen kisakaruselli, mutta esimerkiksi Kalevan kisoihin emme tänä vuonna lähde mukaan. Oman ikäluokan SM-mittelöt sekä mahdollinen maaottelu ovat syyskesän päätähtäimet, kertoo Kyrölän valmentaja Veli-Matti Ranta Kyrölän kesäsuunnitelmista.

Menneen treenikauden vaikeudet sekä kevään pahat allergiaongelmat on kuitenkin selätetty, joten jatkossa on LeKi:n edustajalta lupa odottaa hyviä noteerauksia.

Kiekonheitossa Heini Järventaustan kunto etenee hyvään suuntaan. Kisa kisalta tulokset parantuvat, Kokemäen kiekkokarnevaaleissa kaksikymppisen kiviaholaisen limppu hätyytteli jo 50 metrin viivaa oikein tosissaan.

Torstaina 26. kesäkuuta käydyssä kilpailussa Järventausta heitti oman ennätyksensä 49,55, jota hän päivää myöhemmin vielä paransi tulokseen 49,92. Tuloksellaan Järventausta on maan tilastoissa naisten sarjassa kuudes, joten Kalevan kisoissa on lupa odottaa pistesijaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?