Bussiuudistus helpottaa matkustajien arkea

27Bussimatka 1

Lempäälän kunnanjohtaja Olli Viitasaari ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ovat tyytyväisiä uudistukseen.

Maanantaina tehtiin historiaa, kun Tampereen joukkoliikenteen bussi numero 26 jatkoi matkaa yli kuntarajan Lempäälän Höytämöön saakka. Matkalla oli mukana muun muassa Lempäälän kunnanjohtaja Olli Viitasaari.

– Tämä on hieno uudistus. Bussiliikenne tulee olemaan Lempäälässä vielä pitkään raideliikennettä tärkeämpi. Seutulippukokeilu on myös hyvä, kun samalla lipulla voi matkustaa junalla, Viitasaari pohtii.

Kokeilussa lempääläläiset saavat hyödyntää seutulippua Lempäälän ja Tampereen välillä kulkevissa junissa.

Matkustajilla lienee vielä opettelemista uusissa bussivuoroissa. Annika Rantanen hyppäsi bussin 26 kyytiin Tampereen keskustassa ja matkasi Sarankulmaan.

– En ole vielä juuri perehtynyt muutoksiin. Avoimilla mielin olen silti uudistusten suhteen. Minulla ei ole autoa, joten kuljen paljon bussilla. Käyn töissä Sarankulmassa, keskustassa asuva Rantanen kertoo.

Hän pitää bussilippujen hintoja Tampereen seudulla varsin kohtuullisina.

– Olen kotoisin Hämeenlinnasta, ja siellä bussilla matkustaminen on kalliimpaa.

Kuntien syventyvää yhteistyötä

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo uudistusten olevan osa seudullisen joukkoliikenteen kehittämistä.

– On erinomaista, että on päästy eroon ajattelusta, jossa kuntarajat määrittelevät ihmisten arjen sujumista. Ihmisten tulee saada palveluita, jotka vastaavat kasvavan kaupunkiseudun tarpeita, Ikonen pohtii.

Olli Viitasaari lisää, että joukkoliikenteen järjestäminen on asia, joka kannattaa toteuttaa kuntien välisenä yhteistyönä.

Hän muistelee, että vielä muutama vuosi sitten Tampereelta kulki bussilinja Höytämöön.

– Hyvä, että nyt kulkee taas.

Kunnanjohtaja Viitasaari käyttää junaa busseja useammin, ja hän kaipaileekin lisää junavuoroja Lempäälän ja Tampereen välille.

– Ratikkahanke lisäisi varmaan Tampereen kaupunkiseudun elinvoimaisuutta. Jos se ulottuisi Lempäälään saakka, voisimme ehkä osallistua kustannuksiin, muuten emme.

Tampereen joukkoliikennelautakunnassa on jäsenenä Lempäälän kunnanvaltuutettu Veijo Niemi (ps.). Hän pitää busiuudistusta hyvänä esimerkkinä kuntien syventyvästä yhteistyöstä.

– Tämä oli iso muutos, ja seudun bussiliikenteeseen tuskin tulee toista näin merkittävää muutosta pitkään aikaan. Asun itse Kuljussa, ja bussi oli ihan täynnä väkeä, kun tulin sieltä äsken Tampereen keskustaan, Niemi toteaa.

Bussi 26:n pidentynyt reitti palvelee muiden linjojen ohella etenkin Sääksjärvellä asuvia tai asioivia.

 

27Bussimatka 2

Annika Rantanen käyttää paljon joukkoliikennettä, sillä hän ei omista autoa.

27Bussimatka 3

Bussi 26 kulkee Tampereen keskustorin ja Höytämön väliä.

27Bussimatka 4

Tampereen joukkoliikennelautakunnan jäsen Veijo Niemi (vas.) ja Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko matkasivat keskustorilta Sääksjärvelle.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?