Ehtookodolle lahjoituksena uusia liikuntavälineitä

Allasjumppavälineiden kanssa lahjoitustilaisuudessa Lempäälän Rotaryklubia edustivat Liisa Lehikoinen (vas.) ja Jorma Kunnas sekä Ehtookotoa fysioterapeutti Kati Laine ja kuntohoitaja Päivi Jormakka. Kuva: Jorma Lehtinen

Allasjumppavälineiden kanssa lahjoitustilaisuudessa Lempäälän Rotaryklubia edustivat Liisa Lehikoinen (vas.) ja Jorma Kunnas sekä Ehtookotoa fysioterapeutti Kati Laine ja kuntohoitaja Päivi Jormakka. Kuva: Jorma Lehtinen

Lempäälän Rotaryklubin puolisoiden aktiiviryhmä päätti lahjoittaa viime vuoden Kuokkalankosken markkinoiden tuotosta 500 euroa Ehtookodon kuntosalin liikuntavälineiden täydentämiseen.

– Me klubin jäsenten puolisot olemme olleet aktiivisesti mukana markkinoiden pyörittämisessä alusta alkaen. Mikäli tuottoa markkinoista on jäänyt, olemme omasta osuudestamme voineet lahjoittaa johonkin hyvään tarkoitukseen kohtuullisen summan lähes vuosittain, kertoi puolisoita edustanut Liisa Lehikoinen luovutustilaisuuden aluksi.

Tänä vuonna lahjoituksen kohteeksi valittiin Lempäälän Ehtookodon kuntosali ja allasosasto, koska siellä tehdään arvokasta ennaltaehkäisevää terveydenhuoltotyötä ikääntyvien ihmisten parissa.

– Annoimme henkilökunnalle vapaat kädet valita sopivia välineitä ja toivoimme, että hankinta tehtäisiin paikallisen yrityksen kautta, jatkoi Lehikoinen.

Kun Ehtookodon henkilökunta sai tiedon asiasta, heille selvisi nopeasti, mihin lahjoitus käytetään.

– Päätimme, että hankimme lahjoitusvaroilla apuvälineitä allasjumppaan ja jumppamattoja kuntosaliin. Näitä tullaan käyttämään varsinkin juuri ennaltaehkäisevissä allasjumpissa ja lihasvenytysryhmissä, totesi fysioterapeutti Kati Laine lahjoitusta vastaanottaessaan.

– Välineet tilattiin paikallisesta urheiluliikkeestä, Sportia-Matista, joten tämäkin toive toteutui, hän jatkoi.

Lempäälän Ehtookoto on ainoa paikka Lempäälässä, jossa on mahdollista päästä kuntouttavaan ja ennelta ehkäisevään allasjumppaan. Ryhmiä kokoontuu useita päivittäin syksyn ja kevään aikana. Yleensä jumppaan kuuluu ensin kuntosali osuus ja sen päälle allasvoimistelu.

– Kun ryhmä kokoontuu viikoittain samaan aikaan, ja porukka on tullut tutuksi, niin vaikea on jättää yhtään kertaa väliin, kertoi Liisa Lehikoinen omasta kokemuksestaan ja muut olivat asiasta hänen kanssaan samaa mieltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?