Lempäälässä ja Vesilahdessa vaikuttava Krääkkiön Pystykorva kiertää kesän aikana paikallisia lounaspaikkoja. Hännäheilutukset ja haukut jaetaan täällä Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Pohjassa piilee maukkaan pizzan salaisuus

Mexicana katoaa nopeasti Pystykorvan mahaan. Mutta ihmeen karvattomat tassut koiralla on...

Mexicana katoaa nopeasti Pystykorvan mahaan. Mutta ihmeen karvattomat tassut koiralla on…

Mikä paikka?

Pizzeria Makasiini

Faktat

Osoite: Oltavantie 4
Normaalin pizzan hinta 7–10 euroa. Pystykorvan litkimä kolapullo maksoi 1,80 euroa.

Yleisvaikutelma

Talvella vain viikonloppuisin avoinna oleva Makasiini on siirtynyt kesäaikaan. Lounastajien mahantäytteeksi on tarjolla listallinen melko perinteisiä pizzoja ilman lounastarjouksia. Erikoisuutena yhdeksäntoista pizzan listalla on Makasiini Special, jossa on täytteinä trooppisia hedelmiä ja aurajuustoa. Lisätäytelistan eksoottisemmasta päästä taas on riistaliha, jota ei tosin ole valmiina yhdessäkään listan pizzassa.

Makasiinin monet yksityiskohdat ja luonnonkaunis ympäristö saavat pystykorvan heiluttamaan häntäänsä villisti jo pihamaalla. Paikka on kaukana perinteisistä pizzapaikoista ja tuo mielikuvia enemmänkin mummolasta. Tavarapaljoudesta huolimatta kaikki sopii yhteen ja Pystykorvan sisutuksellista silmää pikemminkin hivelee kuin särkee. Paikka on siisti ja palvelu ystävällistä, vuh.

Makasiinin pizzojen vahvuus piilee ehdottomasti pohjassa ja tomaattikastikkeessa.

Makasiinin pizzojen vahvuus piilee ehdottomasti pohjassa ja tomaattikastikkeessa.

Sapuska

Makasiinin pizzan tekee maukas ja sopivan jämäkkä pohja. Pohja on pystykorvan mielestä juuri oikeanlaista silloin, kun ateriansa voi nauttia koiramaiseen tyyliin ilman haarukkaa ja veistä, eivätkä täytteet valu tassuille. Tomaattikastikkeessa on myös hyvää potkua. Maistuva pohja ja tomaattikastike luovat hyvän perustan mille tahansa pizzalle.  Reunat ovat paistuneet rapsakoiksi, muutama aavistuksen kärähtänytkin kohta löytyy.

Kinkku-ananaspizzan tilatessaan ei koira joudu kokemaan yllätyksiä. Ananakset ovat purkista, eikä kinkkukaan liene aivan ilmakuivattua Parman possua, mutta yhdessä pohjan, tomaattikastikkeen ja sopivan juustomäärän kanssa syntyy toimiva kokonaisuus. Lätty katoaa parempiin suihin alta aikayksikön, eikä lautaselle jää kuin muruset.

Hotimman herkun ystäville Makasiinilla on  tarjottavanaan tymäkästi potkaiseva Mexicana. Tulisuutta on annosteltu juuri sopivasti, ainakin Pystykorvan makunystyröille. Mexicana-kastike ja jalapenot eivät peitä alleen ananaksen ja pepperonin makuja, vaan korventavat suuta vienosti ja antavat kokonaisuuten juuri oikeanlaisen säväyksen. Usein liian mauton tomaattikastike voi pilata koko pizzan – ei tällä kertaa.

Kooltaan Makasiinin pizza on aivan passeli keskikokoisen koiran vatsalaukulle. Kotiin pääsee kävelemään omin tassuin, eikä maha raavi tienpintaa.

Yhteenveto

Pöydissä istuu lähinnä perheitä ja pariskuntia, tänne eivät ole lounastajat löytäneet. Auttaisikohan lounastarjous? Makasiinin sisätiloja tutkimalla vierähtää tovi jos toinenkin ja terassi houkuttelee  kauniilla ilmalla istuskelemaan. Tunnelma yhdistettynä herkkupizzaan on vertaansa vailla ja paikka on varsinainen Vesilahden piilotettu helmi.

Arvosana

Neljä pystykorvaa

Pystykorva vinkkaa 

Tavallisen pizzan lisäksi tarjolla on lastenpizzoja ja pannupizzoja. Isoon nälkään tai koko laumalle voi tilata perhepizzan.

Pizzeria Makasiinin pihapiiri ei muistuta perinteistä pizzapaikkaa. Mummola-tunnelmaa huokuvassa ilmapiirissä kiire katoaa ja silmä lepää.

Pizzeria Makasiinin pihapiiri ei muistuta perinteistä pizzapaikkaa. Mummola-tunnelmaa huokuvassa ilmapiirissä kiire katoaa ja silmä lepää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?