Kesätyöntekijät piristävät Ehtookodon arkea ja tuovat mukanaan positiivista energiaa

Hymy on tärkeä

Parhaimmillaan kesätyö voi olla antoisa kokemus niin työntekijälle kuin työnantajallekin.

Yksi paikallinen esimerkki on Ehtookodon ja LähiTapiolan yhteistyö: kaksi lempääläläisnuorta työskenteli viikon ajan Ehtookodossa vanhuksia auttamassa ja heille seuraa pitämässä.

Yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet. Nuoret saavat arvokasta työkokemusta, Ehtookodon asukkaille on tarjolla toivottua seuraa ja LähiTapiola pystyy tarjoamaan monipuolisia työtehtäviä nuorille.

Palvelupäällikkö Erkki Pesonen LähiTapiolasta on iloissaan, että voi auttaa nuoria saamaan jalkaa työelämän oven väliin. Varsinkin, kun kokemukset kesätyöntekijöistä ovat olleet erittäin positiivisia.

LähiTapiola Loimi-Häme työllistää 12 nuorta tänä kesänä.

– Haluamme kantaa oman kortemme kekoon nuorison hyväksi, Pesonen sanoo.

Vanhukset ovat kiitollisia

LähiTapiolan palkkaamat Jessica Hänninen, 15, ja Karoliina Patrikainen, 17, olivat Ehtookodon-pestin lisäksi kolme viikkoa LähiTapiolan asiakaskontaktoinnissa.

Myös Sandra Rönkä, 17,  työskenteli kesäkuussa Ehtookodossa. Viime kesänä häne oli Himminkodossa. Sandran haaveena onkin opiskelupaikka hoitoalalta ja vakityö vanhustenhoidon parista. Ehtookodon työpaikan hän sai Tampereen kauppakamarin Hyvän mielen lähetti -kampanjan kautta.

Kaikki tytöt ovat innoissaan kesän opettavaisista työkokemuksista. Myös vanhukset ovat ottaneet nuoret vastaan kiitollisina.

– Juuri äsken yksi asukas ei meinannut päästää meitä lähtemään haastatteluun, oli niin paljon puhuttavaa, tytöt naurahtavat.

Ehtookodon kuntohoitaja Päivi Jormakka kehuu kesätyöntekijöiden positiivista energiaa.

– He ovat luontevia vanhusten kanssa ja yhteisiä puheenaiheita löytyy. Vanhukset saavat energiaa tytöistä. Hymy on tärkeä, Jormakka toteaa.

Viikon aikana kesätyöntekijät avustivat vanhuksia kuntosalilla, seurustelivat ja pelailivat muun muassa mölkkyä. Tärkeintä oli kuitenkin seuranpito ylipäätään. Nuoret mainitsevat, että eräskin 98-vuotias kertoili pitkät pätkät rippikouluajastaan.

 

Asukkaat Aino Rinne ja Eija Vilen nauttivat  Sandra Röngän, Jessica Hännisen ja Karoliina Patrikaisen aurinkoisesta seurasta.

Asukkaat Aino Rinne ja Eija Vilen nauttivat Sandra Röngän, Jessica Hännisen ja Karoliina Patrikaisen aurinkoisesta seurasta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?