SM-viesteistä hieno viides sija LeKi:n tytöille

Nea Karppinen (vas.), Jasmin Juujärvi, Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi. Kuva: Janne Viitala

Nea Karppinen (vas.), Jasmin Juujärvi, Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi. Kuva: Janne Viitala

Yleisurheilun SM-viestit miteltiin 5.–6. heinäkuuta Lahdessa, jossa Lempäälän Kisa oli mukana kuuden joukkueen voimin. Parhaasta suorituksesta vastasivat 15-vuotiaiden sarjassa juosseet kisattaret, jotka ottivat 4×80 metrin aitajuoksussa viidennen tilan.

Tytöt voittivat oman alkueränsä ja pääsivät kuudenneksi nopeimpana kahdeksan parhaan joukkoon taistelemaan SM-mitaleista. Nelikko Tanja Lähdekorpi, Jasmin Juujärvi, Eerika Reunanen ja Nea Karppinen juoksi toisessa finaalierässä, jossa ankkuri Nea Karppinen voitti loppukirissä EsboIf:n Saga Anderssonin. Kun toisen erän kaikki neljä joukkuetta juoksivat Kisaa hiukan nopeammin, oli loppusijoitus viides ajalla 50,56. Kultamitali meni Savonlinnaan. Hienon päivän kruunasi runsaan neljän minuutin paistattelu tv-kuvassa, tyttöjen juoksu on nähtävissä Yle Areenassa.

Muista LeKi:n joukkueista 4×100 metrillä M17 sarjassa juosseet pojat jäivät niukasti yhdeksänsiksi. Paikka finaaleissa jäi vain kahden kymmenyksen päähän, kun samassa erässä Imatran Urheilijat nappasi viimeisen paikan. Sama nelikko – Santeri Kuusiniemi, Juuso Petäjäsuo, Sami Rantamäki ja Nico Nurmesniemi – jäi vielä harmittavammin samalle sijalle yhdeksän 17-vuotiaiden 4×100 metrin aidoissa. Tällä kertaa eroa finaalipaikkaan jäi vain kaksi sadasosaa Karkkilan Poikien hyväksi.

Tampereen TU-38:n 17-vuotiaiden poikien joukkueissa juoksivat lempääläiset Aleksi Heimonen ja Aleksi Pelto. Sijoitukset viikonlopulta olivat komeita: pronssia aitaviestistä, nelossija pikaviestissä ja vielä pitkässä viestissä viitossija. Muutama kesä sitten Kisan värit Turun Urheiluliiton mustaan vaihtanut Eetu Viitala juoksi miesten pikaviestissä hopealle ja 4×400 metrin viestissä Viitala johdatti aloittajana TuUL:n neljännelle sijalle osuusajan ollen nopeimpia koko kisassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?