Kuvat kehyksiin Lempäälässä

Venla Huurne esittelee kehystämön tuotevalikoimaa. Kuva: Erkki Koivisto

Venla Huurne esittelee kehystämön tuotevalikoimaa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän keskustassa entisen Piipon tehdaskiinteistön suojissa on aloittanut toimintansa kehystämö. Sitä pyörittää Jani Huurteen yritys FotoJani.

– Moni ihmettelee, kun lähdin tähän kehystyshommaan. Olen aina tykännyt tehdä käsilläni, ja elokuun lopulla katsotaan, mikä kysyntä kehystyspalveluille Lempäälässä on. Tällä hetkellähän Lempäälässä on vain yksi toimija Kuljun kartanon pihassa.

– Ihmiset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan. Kehystämöpalveluiden kysyntä on ollut laskeva, mutta kyllä sille aina jonkinlaista kysyntää on.

Kesäkuun kehystämö-myymälä oli auki lauantaisin. Heinäkuusta alkaen ovi on avoinna loppuviikon keskiviikosta lauantaihin.

– Tulemme virittäytymään internetin ihmeelliseen maailmaan ja webbimyyntiin. Meille voi lähettää kuvia digitiedostoina ja me voimme tulostaa niistä vaikka 20×30 -kokoisia kuvia, sanoo Huurne Piippo-keskuksessa yhdistetyssä myymälä-, studio- ja kehysvalmistamotilassaan, jossa aiemmin toimi Timon Kuvakauppa.

Jani Huurne näyttää, että taulun tai valokuvan kehyksiä ei sahata, vaan katkaistaan giljotiinileikkurilla määrämittaan. Kuva: Erkki Koivisto

Jani Huurne näyttää, että taulun tai valokuvan kehyksiä ei sahata, vaan katkaistaan giljotiinileikkurilla määrämittaan. Kuva: Erkki Koivisto

Kehystämössä tarvittavat koneet ja tarvikkeet hän hankki Ritalasi Oy:n myymälästä jo pari vuotta sitten.

– Tein ensi alkuun kehyksiä sukulaisille ja tuttaville ja opiskelin samalla hommaa. Tämän tilan saatuani avautui mahdollisuus laajentaa liiketoimintaa.

Kehystämö käyttää pääasiassa kotimaisesta puusta valmistettuja puulistoja. Kaikki kuvien taustalle asetettavat pahvit ovat happovapaita.

Yrityksen isolla Epson-tulostimella pystyy tekemään suurikokoisia canvas-tauluja ja akryylitaulujenkin tekeminen onnistuu hankintalistalla olevalla laminointilaitteistolla.

Jani Huurneen, 41, varsinaisena leipätyönä on toimia palvelupäällikkönä Machineryn varaosa- ja huoltopalveluissa. Yrittäjän uralle hän luisui valokuvausharrastuksensa kautta. Lempäälän Kisan mestispeleistä kolmella viimeksi kuluneella kaudella kuvia ottaneen Huurneen otoksia alettiin kysellä Lempäälän-Vesilahden Sanomien lisäksi urheilutoimittaja Juha Raunion kautta eri välineisiin aina vain enemmän Oulua, Joensuuta ja Keravaa myöten, ja verokortilla operoimisen sijaan hän koki sivutoiminimellä toimimisen paremmaksi toimintatavaksi. FotoJanin Huurne perusti reilut kaksi vuotta sitten.

FotoJani eli Jani Huurne toteuttaa erilaisia tapahtumakuvauksia ja jonkin verran kihla-, rippi- ja ylioppilas- sekä muita muotokuvauksia. Passikuviakin on mahdollista ottaa. Yrityksessä kesätöissä oleva tytär Venla Huurne, 17, avusti isäänsä Lempäälässä tänä keväänä kisailtujen SM-maastojuokujen ja Ideapark-juoksun kuvauksissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?