Teekkarit ihan cimona Kuokkalankoskessa

Ei, se ei ole Hollannin jalkapallomaajoukkue Oranjet, vaan IAESTE:n ja Microsoftin kesäharjoittelijoita. Kuva: Jaana Koivisto

Ei, se ei ole Hollannin jalkapallomaajoukkue Oranjet, vaan joukko IAESTE:n ja Microsoftin kesäharjoittelijoita. Kuva: Jaana Koivisto

 

 

Toiset soutavat käsillään, toiset rentoutuvat, makaavat selällään silmät ummessa ja antavat fysiikan lakien tehdä tehtävänsä. Let it flow.

Hihkaisuja ja kiljuntaa: – Now we are talking, kajahtaa Kuokkalankosken vanhan rautatiesillan alla, kun voimistuva virta imaisee Koivunnokan tyvenestä matkantekonsa aloittaneet koskikellujat kiihtyvään kyytiinsä.

Yhteensä 23 Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen Microsoftin nuorta kansainvälistä kesäharjoittelijaa laski oransseissa neopreenipuvuissa ja yhtenä lauttana Kuokkalankosken Kirkkojärveen asti torstai-iltana 10. heinäkuuta.

Parin kilometrin ja noin kolmen vartin vesiliu’uttelun jälkeen Lempäälässä toimiva Team Koskikellujat kuljettaa kaikki 23 perille päässyttä takaisin Koivunnokalle, jossa kesäillan elämys jatkuu makkaran grillailun ja beachvolleyn pelailun merkeissä.

Laskijat oli Lempäälään tuonut IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), itsenäinen, voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton opiskelijavaihtojärjestö, joka toimii yli 80 maassa. Rahoitusta nuoret olivat kesäretkeensä saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 1991 perustettu kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO:lta.  CIMO:n tehtävänä on edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä koulutuksen, työelämän ja kulttuurin alueilla sekä nuorison keskuudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?