Pubiruoka vie takuulla nälän mennessään

Mikä paikka?

Ravintola Tikankolo

Faktat

Osoite: Nurmitie 1
Lounaan hinta 10 euroa, hampurilaiset 9,5–14 euroa.

Yleisvaikutelma

Ollakko kotona vai ollakko pubissa? Tikankolo on hämmentävästi vähän molempia. Nuuhkittuaan nurkat Pystykorva löytää baaritiskiltä lounaslistan. Koira taitaa olla lihansyöjenn taivaassa, koska listalta löytyy pihviä ja broileria sekä wieninleikettä. Sama linja jatkuu myös menussa, josta löytyy perinteistä pubiruokaa, kuten siipiä ja hampurilaisia. Kasvissyöjäkoirat jäävät nuolemaan tassujaan.

Sudennälkäinen koira ei voi vastustaa nyhtöpossupurilaista ja tilaa sen lounaspihvilleen kyytipojaksi. Lounaaseen voi valita perunat kolmesta eri vaihtoehdosta. Pystykorvalla on heikko kohta ristikkoperunoihin, joten niillä mennään. Ruokajuoman lisäksi pöytään tulee leipäkori ja aterian jälkeen tarjolla on kahvia ja kuivakakkua.

Sapuska

Pystykorva kummastelee tarjotun leipäkorin tarkoitusta. Salaatti olisi toiminut huomattavasti paremmin tuhdin lounaan pohjustajana. Ja sitä paitsi, kaupan limppu ja ruisleipä eivät oikein vakuuta. Annoksetkin ovat reiluja, joten ylimääräiselle hiilihydraatille ei ole tarvetta.

Ruoka saapuu kuitenkin pöytään sopivan sutjakasti.

– Terveellisyydestä viis, tämä on maukasta! Pystykorva tuumaa.

Mehukas pihvi Pystykorvan valitsemalla pippurikastikkeella vie nälän ensihätään. Ristikkoperunoissa on sopivasti maustetta ja rapeutta. Salaatissa, eli muutamassa salaatinlehdessä ja tomaatin ja kurkun palasessa, on hieman tarpeettomasti salaatinkastike jo valmiina. Pippurikastike ei herätä mielipiteitä suuntaan eikä toiseen.

Pulled pork eli nyhtöpossu on nykyisin kaikkien huulilla – ja mahalaukuissa. Tikankolo ei ole jäänyt trendin kyydistää: pubi tarjoaa ylikypsää revittyä porsaanlihaa Gourmet-burgerin välissä. Liha on ryyditetty savuisella bbq-kastikkeella ja punasipulilla. Pystykorvan makuun liha on sopivan mureata, mutta purilaisen väliin hännänheiluttaja olisi kaivannut monipuolisemmat lisukkeet. Bbq-kastike hallitsee makumaailmaa kaikessa savuisuudessaan – ehkä soosin määrää olisi voinut hieman säästellä.

Jälkiruoaksi tarjottu kuivakakku on hyvää – ennakkoluuloista huolimatta. Teenlipittäjä saa kuitenkin tyytyä vesituopposensa jämiin, koska kurkunkostuketta on tarjolla valmiina vain kahvinjuojille.

Yhteenveto

Pubiruokaa halajava on tyytyväinen Tikankolossa vierailtuaan. Mitään terveysruokaa ei ole tarjolla, mutta lounas vie takuulla rotevamminkin piskin nälän mennessään. Kasvissyöjien on turha vaivautua paikalle – lihansyöjä kiittää.

Omakotitaloon tehty pubi saa ajoittain aikaan tunnelman kuin oleilisi ystävänsä olohuoneessa.

– Täällähän voisi viettää iltaakin, Pystykorva toteaa lopuksi.

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorva

Pystykorva vinkkaa

Lounaan päätteeksi voi pelata erän biljardia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?