Kuisma on vuoden maaseututoimija

Pirkan Kylät ry on valinnut Juha Kuisman vuoden maaseututoimijaksi.

Perusteluissaan yhdistys toteaa, että Kuisma on tulisieluinen aktiivinen kylien ja maaseudun puolestapuhuja, joka myös ihastuttaa ja pistää ajattelemaan asioita uusiksi lehtikolumneissaan ja kirjoissaan.

Juha Kuisma on urallaan toiminut yhteiskunnallisten aineiden opettajana, toimittajana sanomalehdissä, tutkijana, pääministerin erityisavustajana, yrittäjänä ja Pirkanmaan kyläasiamiehenä.

Vuodesta 2004 vuoden 2009 tammikuuhun Kuisma toimi Suomen maatalousmuseon johtajana. Hän irroittautui työstään protestiksi museon valtionavun alentamiselle. Kuisma työskenteli pääministerien Vanhanen ja Kiviniemi talouspoliittisena avustajana vuosina 2009–2010.

Kesäkuusta 2011 lähtien hän on toiminut Suomen Kylätoiminta ry:n kylien liiketoiminta-asiamiehenä.

Kuisma on tehnyt koko joukon kirjoja ja kirjoittaa kolumneja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen, Maaseudun Tulevaisuuteen ja Loimaan Lehteen. Hän on erityisesti perehtynyt ekohistoriaan, talonpoikaiskulttuuriin, kylätoimintaan ja maaseudun ja kaupungin suhteeseen

Keskustapuoluetta edustava Juha Kuisma on Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?