Oireita uimavedestä? Tee ilmoitus

Pirkkalan kunnan ympäristöterveydenhuolto ottaa vastaan ilmoituksia uimavesiin liittyvistä vatsatautioireista Lempäälän, Vesilahden, Pirkkalan, Ylöjärven, Nokian ja Hämeenkyrön uimarannoilta.

Ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse (ymparistoterveys@pirkkala.fi) tai puhelimitse 9-15 välisenä aikana numeroon 050 345 7714.

Nokialta, Pirkkalasta ja Ylöjärveltä on tullut ilmoituksia muutamista kymmenistä uusista mahatautitapauksista. Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö Pirteva on vastaanottanut ilmoituksia lukuisilla eri rannoilla uineilta. Sairastuneissa on mukana niin pienissä kuin suurissakin vesissä uineita, mukana ovat myös Pyhäjärvi ja Näsijärvi. Pirtevassa ei ole vielä otettu rannoilta ylimääräisiä vesinäytteitä, mutta näytteenottoon ryhdytään tarpeen mukaan.

Tärkeintä vatsataudissa on huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja pysyä taudin aikana ja jonkin aikaa oireiden loppumisen jälkeen poissa paikoista, joissa on paljon ihmisiä.

Uidessa kannattaa välttää veden nielemistä. Sairastuneille ohjeena on huolehtia riittävästä nesteen saannista ja oireiden pahentuessa tai pitkittyessä ottaa yhteyttä oman alueensa terveyskeskukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?