Lempäälässä ja Vesilahdessa vaikuttava Krääkkiön Pystykorva kiertää kesän aikana paikallisia lounaspaikkoja. Hännänheilutukset ja haukut jaetaan täällä Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Harvinaisen herkullista ja erittäin edullista

Mikä paikka?

Villa Hakkari

Faktat

Osoite: Kuokkalantie 5
Kotiruokalounaan hinta: 8 euroa

Yleisvaikutelma

Koira ja makkara ne yhteen sopii, tuumasi Pystykorva kun Villa Hakkarin lounaslistan näki. Kotimaisia olutmakkaroita ja paistettuja perunoita, slurps! Arvon kriitikkomme on nauttinut Hakkarin kartanon kotiruokalounasta monta kertaa tänä kesänä eikä ole kertaakaan joutunut pettymään.

Kartanon miljöö ei esittelyjä kaipaa. On selvää, että karskimpikin karvanaama herkistyy, kun se astuu murkinoimaan yhteen Lempäälän kauneimmista paikoista.

Ystävällinen tarjoilija kehottaa nälkäistä lounastajaa istahtamaan pöytään ja tiedustelee juomatoiveita. Helmeilevän kylmä jäävesi viilentää oloa helteellä, samoin kuin koiran ylin ystävä, ilmalämpöpumppu.

Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, lämmin ruoka, leipä ja jälkiruoka kahvin tai teen kera. Noutopöytä takaa, ettei ruokailijan vatsa jää kurnivaksi.

Paikalla lounastaa, ehkä hieman yllättäen, pääosin lapsiperheitä. Pystykorva on kyllä kuullut, ettei Villa Hakkarissa katsota kieroon työhaalareissakaan saapuvaa lounastajaa.

Eniten ihmetystä aiheuttaa ristiriita ruoan hinta-laatusuhteen ja vähäisen väkimäärän välillä. Ruokailijoita on vain nimeksi, vaikka sapuska on edullista ja kerrasta toiseen erittäin makoisaa. Missä vika? Ehkä ruokailuympäristö tuntuu lounastajasta liian fiiniltä? Pystykorvaa se ei ainakaan haittaa, vaan herkkusuu osaa nauttia myös silmänruoasta.

Koira hullaantui makkarasta  ja paistetuista perunoista. Hyvä palvelu, kaunis ympäristö ja pienet yksityiskohdat tekivät Krääkkiön Pystykorvan lounaasta täydellisen.

Koira hullaantui makkarasta ja paistetuista perunoista. Hyvä palvelu, kaunis ympäristö ja pienet yksityiskohdat tekivät Krääkkiön Pystykorvan lounaasta täydellisen.

Sapuska

Tällä kertaa Villa Hakkari tarjosi alkusalaattina perusvihersalaattia. Sinänsä yllätyksetön vaihtoehto oli raikas ja tuore, ja useimpien makunystyröille sopiva. Makkaran kanssa sinfoniaa soitti kurkkusalaatti, josta löytyi mukavasti makua ja kirpeyttä.

Kyllä vain voi suomalaisesta olutmakkarasta ja paistetuista perunoista saada herkkua. Napsahtavat makkarat sai makunsa mukaan ryydittää ketsupilla tai sinapilla. Paistinperunat taas olivat saaneet seurakseen ainakin valkosipulinkynsiä, jotka veivät kotiruoan aivan uudelle tasolle. Papukaijamerkki makkaran ja perunan yhteispelille: pehmeä peruna on mausteiselle makkaralle erinomaisen täyteläinen kyytipoika.

Jälkiruokapannukakun kera tarjottu omenahillo sopi herkun kera kuin nenä päähän ja erityisiä ilonhaukahduksia sai aikaan haudutettu tee.

Yhteenveto

Ylellisen kartanon sisuksista löytyy Lempäälän paras kotiruokalounas. Ruoka on herkullista ja hinnaltaan Lempäälän edullisimmasta päästä. Ja puitteetkin ovat kenties kunnan komeimmat.

Pienistä asioista syntyy elämys, joka saa hännän heilumaan ja kulmahampaat paljastumaan leveän hymyn vuoksi.

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorvapystykorvapystykorva

 

 

 

 

 

 

Pystykorva vinkkaa

Kolmen ruokalajin kartanon lounaan voi nauttia myös pöytiin tarjoiltuna, 19 euron hintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?