TalletusOtto saapui Ideaparkiin

Christin Koillinen-Snellman kertoo, että TalletusOttoa on helppo käyttää. Näytön ohjeita seuraamalla talletus onnistuu ongelmitta.

Christin Koillinen-Snellman kertoo, että TalletusOttoa on helppo käyttää. Näytön ohjeita seuraamalla talletus onnistuu ongelmitta.

Pullisteleeko säästöpossu? Ideaparkin toinen Otto-automaatti muuttui 21. elokuuta TalletusOtoksi, jonka avulla possussa lojuvat kolikot ja setelit saa nyt siirretyä näppärästi omalle tilille. Ideapark valittiin 64. TalletusOtto-automaatin sijoituspaikaksi suurten asiakasvirtojen vuoksi.

– Automaatti haluttiin lähelle, sinne missä ihmiset liikkuvat, kertoo Automatian asiantuntija Christin Koillinen-Snellman.

TalletusOtto palvelee Nordea Pankin, Danske Bankin ja OP-Pohjolan yksityis- ja yritysasiakkaita. Pankit hinnoittelevat palvelunsa itsenäisesti. Ainakaan toistaiseksi yksityisasiakkaita veloiteta talletuksista.

Pankkien konttorit ovat rajoittaneet käteispalvelujaan viime aikoina rajusti. Osassa konttoreista käteistä käsitellään vain tiettyinä kellonaikoina tai ei lainkaan. TalletusOtto pyrkii vastaamaan konttorien jättämäään palvelutarpeeseen.

Etenkin yritysasiakkaille hyöty on selkeä, koska talletuksen jälkeen raha näkyy tilillä välittömästi. Yösäilöön talletettujen rahojen saaminen tilille voi kestää jopa viikosta puoleentoista, riippuen yösäilön tyhjennysajoista.

TalletusOtto-automaatti hyväksyy kaikki viralliset eurosetelit ja -kolikot, myös yhden ja kahden sentin kolikot. Kertatalletuksen maksimi on 200 seteliä tai 5000 euroa. Pienin kertatalletus on yksi sentti. Talletuksen lisäksi automaatista voi nostaa rahaa, tehdä saldokyselyn ja katsoa omat tilitapahtumansa.

Koillinen-Snellman muistuttaa, että erityisesti kolikoita tallettaessa on syytä olla tarkkana.

– Kolikoiden mukana automaattiin ei saa laittaa mitään ylimääräistä. Hyvä vinkki on esimerkiksi kaataa säästöpossuista sisältö ensin kotona muovipussiin ja tarkastaa, ettei kolikoiden mukana ole muita esineitä. Automaatti menee muista kuin kolikoista tukkoon. Automaatilla ei myöskään ole säästöpossun avaimia.

Ulkomaalaiset kolikot automaatti palauttaa. Talletettavien seteleiden tulee olla ehjiä, mutta pienet rypyt eivät haittaa.

Koillinen-Snellmanin mukaan TalletusOtto-automaattien vastaanotto on ollut hyvin positiivista. Talletusautomaatteja löytyy Pirkanmaan alueelta myös Tampereelta ja Nokialta. Automatian tavoitteena on 150 automaattia vuoden 2014 loppuun mennessä.

Christin Koillinen-Snellman kertoo, että TalletusOttoa on helppo käyttää. Näytön ohjeita seuraamalla talletus onnistuu ongelmitta.

Christin Koillinen-Snellman kertoo, että TalletusOttoa on helppo käyttää. Näytön ohjeita seuraamalla talletus onnistuu ongelmitta.

 

Fakta:

Näin teet talletuksen TalletusOtto-automaatilla

1. Syötä sirukortti

2. (Valitse ”debit”, jos käytössä on yhdistelmäkortti)

3. Anna tunnusluku

4. Valitse ”Talletus”

5. Ota kortti

6. Syötä setelit seteliaukkoon ja kolikot kolikkoaukkoon

7. Ota kuitti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?