Kuralan kaunis Kaarina vartoilee postia

Tekijät paikalla: Anneli Karjalainen (vas.), Arvo Ritola, Kuralan kaunis Kaarina, Maija Valkeeniemi, Veijo Lantinen ja S. Järvenpää. Kuva: Erkki Koivisto

Tekijät paikalla: Anneli Karjalainen (vas.), Arvo Ritola, Kuralan kaunis Kaarina, Maija Valkeeniemi, Veijo Lantinen ja S. Järvenpää. Kuva: Erkki Koivisto

 

Vesilahden Kuralassa, tarkemmin sanoen vanhassa Juhannuskylässä kyläläiset ja kesäasukkaat ovat yksissä tuumin ehostaneet kyläraittiaan. Idylli kaunistui kuukausi sitten laakista entisestään, kun talkooporukka komisti kylän yhteisen postilaatikoston kukkasilla, penkillä ja Kuralan kauniilla Kaarinalla.

Kuralan kesäasukas Arvo Ritola omistaa Ojoistentie 84:ssä tien varressa 1920-luvulla valmistuneen ladon. Sille oli viimeinen tilaisuus alkaa tehdä korjausremontti, ja samassa yhteydessä kyläläiset ja kylän vapaa-ajan asukkaat laittoivat luvalla postilaatikot ladon seinään uuteen uskoon. Asujaimiston postilaatikoiden lisäksi uudestaan laitetulla seinustalla on kukkalaite, koristeellinen postilaatikko, penkki ja Kaarina.

– Kolme päivää siinä meni, sanoo omasta, kauniisti laitetusta pihastaan täysimittaisen Kaarina-nukkehahmon postilaatikon vieruspenkille istuttanut Maija

Vilho Järvenpää istahti hetkesi Kurlaan kauniin Kaarinan seuraksi. Kuva Erkki Koivisto

Vilho Järvenpää istahti hetkeksi Kuralan kauniin Kaarinan seuraksi. Kuva: Erkki Koivisto

Valkeeniemi.

Kaarina istuu nätisti penkin päässä jättäen muillekin tilaa.

– Kuralan kaunis Kaarina siinä odottelee postia, mutta turhaan. Kukaan ei ole hänelle toistaiseksi mitään lähettänyt. Minäkin kävin ulkomailla, mutta en muistanut mitään Kaarinalle lähettää, sanoo Anneli Karjalainen.

Niin todennäköinen ihmishahmo alati paikoillaan päivystävä Kaarina on, että kyläläisten tuttu taksikuskikin sanoo aina kohdalla vaistomaisesti hätkähtävän.

– Meille on valikoitunut hirveän hyvät kesäasukkaat, paremmat kuin muualla. He pitävät koko kylän iloisena, sanoo kylän vakiasukas Vilho Järvenpää ja istahtaa toviksi Kaarinan viereen: joskos sitä postia kohta tulisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?