Frisbeegolfradalle tulee seuraa, kun Harjulan kentälle kunnostetaan pituushyppypaikka, lentopallo- ja sulkapallokenttä

Harjulaan halutaan säännöllistä toimintaa

Harjulan ulkovuorta on uusittu ja maalattu koko viime kesä. Talon tilat soveltuvat monenmoisten tilasuuksien ja juhlien järjestämiseen.

Harjulan ulkovuorta on uusittu ja maalattu koko viime kesä. Talon tilat soveltuvat monenmoisten tilasuuksien ja juhlien järjestämiseen.

Koskenkylässä, Harjulanmäellä seisoo pala historiaa. Ylämäen nuorisoseuran uusi hallitus on tänä kesänä puunannut ja laittanut parin vuoden päästä 90-vuotissyntymäpäiväänsä viettävää nuorisoseurantaloa edustuskuntoon. Nuorisoseuran puheenjohtaja Aapeli Eskola kertoo, että talkooväki on keskittynyt erityisesti ulkovuoren uusimiseen.

– Ulkovuori vaihdettiin osittain ja maalattiin. Sitä oli kaksikymmentä vuotta suunniteltu ja nyt johtokunnan vaihduttua uusi johtokunta laittoi tuulemaan. Päätettiin, ettei haeta mitään tukia, vaan tehdään omilla, talkoilla ja lahjoituksilla. Ulkovalotkin laitettiin ja ensi kesänä maalataan katto.

Paikalliset ja lähikuntien yritykset ovat lahjoittaneet nuorisoseurantalon remontointiin muun muassa maaleja, lautoja ja käyttöön työkoneita.

– Suuresti kiitämme kaikkia lahjoittajia.

Taloa on laitettu kuntoon myös sisältä ja remontoinnin tavoitteena on lisätä talon käyttöä.

– Viikonloput ovat heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin olleet varattuja muun muassa häille, synttäreille ja rippijuhlille, kertoo nuorisoseuran rahastonhoitaja Ekku Eskola.

Lisää säännöllistä toimintaa Harjulaan kuitenkin kaivataan ja siihen nuorisoseura kaipaa kyläläisten apua.

– Visioita otetaan vastaan ja uusia jäseniäkin kaivataan, molemmat Eskolat tuumaavat.

Monenlaisia suunnitelmia on jo kehitteillä; frisbeegolf-kerho, iltamia, tansseja ja discoja. Lisäksi Aapeli Eskolan puheissa vilahtelevat työturvallisuuskurssi, tanssikurssi ja perinteinen elorieha. Kaikki kuitenkin aikanaan. Syksyllä Harjulan pihapiirissä tehdään töitä urheilukentän kunnostuksen parissa.

– Kenttä jyrsitään ensin ja ensi kesänä sinne tehdään lentopallo- ja sulkapallokenttä. Lisäksi pituushyppypaikka kunnostetaan, Aapeli Eskola kaavailee.

Kahden vuoden kuluttua talon täyttäessa 90-vuotta täyttää myös nuorisoseura pyöreitä. Remontointia on tehty siis myös 100-vuotis kekkereitä silmällä pitäen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?