Narvan terveysasema pysyy kiinni

Narvan terveysaseman sulkua jatketaan Vesilahdella syyskuun ajan. Terveysasema on ollut keväästä lähtien kiinni henkilöstön saatavuusongelman vuoksi.

– Vesilahdessa on tällä hetkellä yksi lääkärin virka auki, ja se täytetään, jos työhön saadaan joku kokenut ja halukas lääkäri. Hakuaika päättyy loppukuusta, jolloin nähdään, onko virkaan hakijoita. Mutta se, saadaanko tilanne korjatuksi syyskuun jälkeen, on epävarma asia, Pirkkalan yhteistoiminta-alueen ylilääkäri Pirkko Ranki kertoo.

Rankin mukaan Narvan terveysasemalle on ollut haastavaa saada sopivaa työntekijää, sillä se on yhden lääkärin asema, eikä nuoria, vastavalmistuneita lääkäreitä voi laittaa sinne työskentelemään yksin. Tämän vuoksi lääkärivastaanotto on siirretty Narvan terveysasemalta kirkonkylään.
– Terveysaseman sulku on potilasturvallisuus- ja henkilöstöturvallisuuskysymys, ja vain tilapäinen ratkaisu.
– Ihanteellista olisi, että olisi kirkonkylän kaltainen isompi yksikkö, jonne olisi keskitetty kaikki Vesilahden terveyspalvelut. Narva on liian pieni yksikkö, Ranki toteaa.

Lempäälään pääsee pian röntgeniin

Vesilahtelaiset pääsevät syksyn aikana jälleen Lempäälään röntgenkuvauksiin. Röntgenin remontti on ylilääkäri Pirkko Rankin mukaan muutoin valmis, vain kuvankatseluyhteys puuttuu.
– Tarkkaa aikataulua valmistumiselle en osaa sanoa, mutta Taysin kuvantamiskeskus toimii parhaillaan asian eteen.
Kuntalaiset ovat käyneet toista vuotta Pirkkalassa röntgenissä Lempäälän terveyskeskuksen remontin vuoksi.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?