Ståhlberg karkotti kesäkeittokammon

Mikä paikka?

Ståhlbergin leipomo

Faktat

Tampereentie 12
Keittolounaan hinta 5,50 euroa, salaatti 5,50 euroa

Yleisvaikutelma

Ståhlbergin lounaslistaa katsellessa Krääkkiön Pystykovan muistoista pulpahtaa pintaan pentukoulun ajat. Ajatus kesäkeitosta saa hurtan kuononpielen värähtämään. Koulussa kun keittoa ei meinannut saada lusikoitua kurkusta alas sitten millään. Rohkea kuitenkin kesäkeiton syö, tuumaa syyssateissa uitettu kriitikko ja noutaa lautasen.

Maisteluun päätyy myös broilerisalaatti. Annoksen hinta-laatusuhde saa hyväksyvän hännänheilautuksen arvostelijaltamme. Salaatin ja keiton kera on tarjolla leipäviipaleita omasta valikoimasta. Valmiiksi leikatun leivän huono puoli on, että palaset kuivahtavat herkästi. 

Ståhlberg on etenkin seniorikansalaisten kohtaamispaikka, ja Pystykorvan vierailu laski asiakaskunnan keski-ikää reippaasti.

Viihtyisään kahvilaan mahtuu tuttu jos toinenkin. Kuulumisia vaihtaessa voi santsata kahvia. Vitriinin herkulliset pullat, leivokset ja muut leivonnaiset tuovat veden kielelle ja matkaan lähtee helposti jälkiruoka jos toinenkin.

Parkkitilan puute ja parkkipaikan ahtaus vaivaavat Ståhlbergilla kävijöitä. Kaiken lisäksi yhden paikoista vie vanha puimuri, jonka tarkoituksena on ilmeisesti mainostaa kahvilaa. Nyt puimuri näyttää tosin hävinneen.

Sapuska

Ennakkoluuloista huolimatta ensilusikallinen nostaa hymyn karvaisiin korviin. Liemi on kermaisen pehmeää, juuri sopivan täyteläistä. Kukkakaali, herneet ja perunat luovat yhdessä maittavan ja kevyen makuelämyksen. Lihansyöjänä tunnetulle hännänheiluttajallemme ei yksi lautasellinen riitä, vaan sekä keittoa että herkullista ruisleipää oli pakko santsata.

Salaatti on melko perussettiä ilman sen kummempia kommervenkkejä. Vihreän salaattipohjan, tomaatin ja kurkun seuraksi saa palasen vesimelonia ja hieman persiljaa.

Pystykorva on onnellinen riittävästä määrästä lihaa salaatissaan. Antamalla muutaman euron lisää tiskiin sitä olisi saanut vielä lisää.  Kastikkeen saa valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Karvakorvan valitsema sinappinen kastike on aivan mukiinmenevä höyste salaatille, eikä dominoi kokonaisuutta liikaa.

Kun kriitikon karvainen maha on saatu täytettyä, alkaa kahvihammasta kolottaa – niin käy joka kerta. Pystykorvan pettymykseksi jälkiruoka ja kahvi eivät kuitenkaan sisälly lounaaseen.

Yhteenveto

Ståhlbergilla tapaa tuttuja ja saa mahansa täyteen sopuhintaan. Keittolounas on makoisa ja täyttävä, ja perusvarma salaattikin vie nälän mennessään.

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorvapystykorva

 

 

 

 

 

Pystykorva vinkkaa

Kannattaa poiketa myös Koskikeskuksen Ståhlbergilla. Valinnanvaraa löytyy etenkin maukkaista salaattiannoksista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?