Turvaton kadun ylitys

Uusi S-market nousi nopeasti Lempäälään Puistokadun varrelle. Paikalla sijaitsi ennen Spar-kauppa, jonka S-ryhmä osti jokunen vuosi sitten. Itse asiassa kiinteistöä laajennettiin uudeksi S-marketiksi. Samassa kiinteistössä on myös Posti, Alko, Apteekki ja Lähi-Tapiola. Myös pysäköintialue laajennettiin ja viimeisteltiin pysäköintiruutuja myöten viimeisen päälle. Puistokadulla tehtiin myös muutostöitä ja nutattiin isoine koneineen pitkät ajat. MUTTA, MUTTA. Yksi asia tuntuu unohtuneen? Lähiseudun asukkaat, jotka käyvät jalkaisin kaupassa, tuntevat turvattomaksi ylittää Puistokatua kaupan kohdalta.

Olen jutellut asiasta useiden ihmisten kanssa. Rakentajilla oli varmaan tarkoitus siirtää suojatie uuteen paikkaan. Liikennemerkit kyllä siirrettiin paikkaan, jossa arvelen uuden suojatien olevan. Entisen suojatien kohdalla katumaalaukset ovat edelleen paikoillaan. Nyt suojatien liikennemerkit ja katumaalaukset ovat eri paikoissa ikään kuin hämäykseksi.

Takana on pitkä kuuma kesä. Olisi varmaan ollut aikaa ja sopivat kelit maalata uusi suojatie oikeaan paikkaan ja jyrsiä entiset maalaukset pois. Jalankulkija on usein vähä-äänisin asiakas – ja turvattomin.
Jaakko Salmela
Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?