Tommi Lepola myi 17-vuotiaana kitaransa. Tilalle hän osti läppärin ja dj-laitteet. Nyt hän tavoittelee musiikin tuottamisesta ammattia.

Hyvä melodia, isot soundit

Tommi Lepola aloitti dj-keikkailun 18-vuotiaana. Tällä hetkellä hän palvelee armeijan harmaissa.

Vesilahtelainen Tommi Lepola aloitti dj-keikkailun 18-vuotiaana. Tällä hetkellä hän palvelee armeijan harmaissa.

Tommi Lepolan teinivuodet kuluivat kitaransoiton ja hevimusiikin parissa. Bändejä tuli perustettua, biisejä väsäiltyä, treenikämpän sohvaa ja korvatulppia kulutettua.

Mielenkiinto särökitaran mörinään ja tuplabasarien nakutukseen kuitenkin lopahti täysikäisyyden kynnyksellä. Tommi oli löytänyt uuden intohimon konemusiikista.

Uusi maailma avautui tietokoneen näytöllä. Yhtäkkiä parin klikkauksen päässä oli tuhansia soittimia ja niin villejä soundeja kuin vain keksii kuvitella. Sekvensseriohjelmat tarjosivat rajattomasti mahdollisuuksia ja vapauttavat bändisoiton rajoitteista.

Dj-kulttuuri vei mukanaan

Oman musiikin luominen on aina kiehtonut Tommi Lepolaa. Elektronisen musiikin parissa itseilmaisulle avautui uusia muotoja.

– Konemusiikin kautta pystyn paljon paremmin toteuttamaan itseäni, Tommi kertoo.

Toki keikkailukin kiinnosti alusta asti. Dj-kulttuuriin Tommi tutustui veljensä kautta, ja pian se olikin menoa.

– 17-vuotiaana myin kitarakamani ja ostin dj-laitteet. Soittelin levyjä aluksi kotona ja lukion bileissä.

Täytettyään 18 vuotta hän lähetti työhakemuksia Tampereen seudun ohjelmatoimistoille. Ajatuksena oli, että dj-keikoilla saisi pientä tienestiä opiskelun ohessa.

Lopulta myöntävä vastaus tuli kahdelta firmalta. Kierrettyään yökerhoissa muutaman kuukauden tiskijukkien mukana, Tommi oli valmis keikkailemaan.

– Ensin sain keikkoja vähän pienemmistä kuppiloista, kuten Lempäälän Villihanhesta, myöhemmin vähän isommistakin paikoista.

Pääasiassa Tommi Lepola on keikkaillut Tampereella, Turussa ja Valkeakoskella. Muutaman kerran hän on esiintynyt myös pääkaupunkiseudulla.

Tommin mukaan dj:n on paljon helpompi aloittaa nykyään kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Enää ei tarvitse ei tarvitse hankkia  läjäpäin levyjä ja roudata raskaita salkkuja keikoille, vaan biisit saa kätevästi nettikaupoista. Yleensä riittää, että keikalle ottaa mukaan läppärin ja kontrollerin soittamista varten.

– Lisäksi netti on täynnä hyvää opetusmateriaalia, mikä helpottaa paljon oppimista, Tommi muistuttaa.

Tom Banger ja likaiset puput

Tommi Lepola tekee musiikkia Tom Banger -nimellä. Lisäksi hän muodostaa ystävänsä Roope Aramon kanssa Dirty Bunnies -duon. Molempien tuotantoon voi tutustua netissä, muun muassa Youtubessa ja Soundcloud-sivustolla.

Dirty Bunniesin musiikkia on yltänyt jopa NRJ:n ja YleX:n radiotaajuuksilla. NRJ:n Dj Dosse soitti duon Bunny Food -kappaleen tulevaisuuden hitti -sarjassa.

Tyyliltään Tommi Lepolan musiikki on kuulemma electro housea ja progressive housea. Nämä genret tuskin sanovat monelle lukijalle mitään. Yleisesti ottaen hänen musiikkinsa voi niputtaa muodikkaan EDM-termin (electronic dance music) alle.

– Tärkeintä musiikissa on hyvä melodia ja isot soundit, Tommi toteaa.

Aviciin kaltaiset hittiartistit ovat nostaneet EDM-musiikin valtavirtaan. Tommin mielestä ilmiö on yleisesti ottaen hyvä asia. Se tekee hänen puuhastaan mielekkäämpää, ja tietysti suuri yleisö tarkoittaa aina myös suurempia tapahtumia ja enemmän rahaa.

Parhaillaan Tommi Lepolan tuotannossa on pieni suvantovaihe. Seuraavat neljä kuukautta kuluvat nimittäin vielä armeijan harmaissa.

Mutta syksyllä asiat taas etenevät: hän aloittaa opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa music production -linjalla. Tavoitteena on ammatti musiikin tuottajana.

 

Tom1

Tommi Lepolan tähtäimessä on ammattimuusikkous.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?