Teemu Roininen eteni ennätyksellään MM-kisoihin

Lempäälän Kisan painonnostoatleetti Teemu Roininen lunasti lauantaina 6.9. lippunsa lajin MM-kilpailuihin Kazakstaniin marraskuussa. Roininen voitti raskaan sarjan Etelä-Suomen mestaruuden Porissa järjestetyissä kilpailuissa yhteistuloksella 351 kiloa, joka on miehen uusi yhteistulosennätys.

– En ajoittanut huippukuntoani millään tapaa näihin kisoihin, joten lisäkiloja on odotettavissa loppuvuodesta, pohjusti Roininen jo tulevaa. Tempaus sujui Roiniselta käsikirjoituksen mukaisesti, sillä kaikki kolme nostoa onnistuivat. Vuorollaan 145, 150 ja myös 154 kiloa rautaa nousivat ilmaan. Työnnössä Roinisen viimeinen nosto epäonnistui ja niin 202 kiloa jäi haaveeksi.

– Tempauksessa 154 on kilon parannuksella uusi oma ennätykseni. Tempauksessa aloituspainolla 190 kiloa varmistin sellaisen yhteistuloksen, että paikka Kazakstanissa varmistuu. Kaksi ensimmäistä työntöä tuntuviat helpoilta, mutta viimeinen epäonnistui liiallisen hosumisen vuoksi. Nyt Roinisella on edessä harjoittelujakso kohti marraskuun arvokisoja sekä tiukka savotta sponsoreiden metsästämiseksi. Miehen arvion mukaan matka kustantaa muutamia tuhansia euroja – kaikki omasta pussista.

–Tällä hetkellä sponsoritukea matkaa varten on koossa muutamia satasia ja kolme neljäsosaa budjetistapitäisi vielä haalia kasaan, että pääsisi edustamaan Suomea, tuumi Roininen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?