Pirullisia sävelmiä

IMG_0008– Ankaraa pauketta, kovaa vauhtia, hyviä riffejä ja mielenkiintoisia sooloja.

Sellainen on Dead Samaritanin resepti, kitaristi Marko Saarisen mukaan.

– Ja kyllä siinä ainakin Honkasella hiki tulee, rumpali Janne Honkanen kommentoi.

Dead Samaritan soittaa sen verran raskasta metallia, että valtavirran suosiota bändi ei tavoittele. Metallimusiikkipiireissä yhtye on kuitenkin kartuttanut tunnettuutta mukavasti.

Perjantaina 12. syyskuuta ilmestyy bändin toinen studioalbumi The Devil Tunes. Levy päästetään maailmalle juhlallisin menoin, kun Dead Samaritan laittaa Lempäälän Välibaarin tutisemaan samana päivänä.

Marko Saarisen mukaan uudella levyllä meininki on samankaltaista kun parin vuoden takaisella The Only Good Samaritan… -albumillakin. Eli kuten sanottu, ankaraa pauketta.

Kakkosalbumilla tuotantoon on panostettu aiempaa enemmän. Levy äänitettiin Fantom Studiolla Ylöjärvellä, metallibändien luottomiehen Samu Oittisen käsittelyssä.

”Aina on hengissä selvitty”

Vuoden 2001 tammikuussa Marko Saarinen ja Janne Honkanen virittelivät ensimmäistä yhteistä bändikuviota. Pian syntyi nimi Dead Samaritan. Yhtye teki jokusen keikan ja äänitti demoja.

Nykyinen kokoonpano vakiintui vuonna 2009, muutaman välivuoden jälkeen.

Keikkakalenteriin on vuosien varrella kertynyt lukuisia merkintöjä. Parhaiten mieleen on jäänyt puolentoista vuoden takainen Tallinnan-keikka.

– Aina nämä keikat ovat kivoja olleet ja hengissä on selvitty, Honkanen toteaa.

Treenikämppä on tukikohta

Treenikämpistä on krooninen pula Tampereen seudulla. Ei tilanne Lempäälässäkään kehuttava ole.

Elävän musiikin yhdistys Lempäälän Karusellilla on kaksi, Moisiossa ja Sääksjärvellä. Piippo-keskuksessa on muutama kämppä, ja Ryynikän myllyn soittotila sijaitsee Manttaalitiellä. Muuten paikalliset bändit treenaavatkin autotalleissa ja kellareissa.

Dead Samaritan harjoittelee Moision liikuntahallin kellarissa, LeKa:n kämpällä. Se on yhtyeen jäsenille henkireikä.

– On se mukavaa, kun pääsee kerran viikossa tuuttaamaan musiikkia mukavassa porukassa. Moision treenikämppä on paikkana oikein passeli, sanoo Saarinen.

Honkanen on soitellut Moisiossa erilaisissa kokoonpanoissa 2000-luvun alusta asti.

– Tämä on kyllä sellainen tukikohta.

 

Tsekkaa Dead Samaritanin tyylinäyte L-VS:n netti-tv:stä:

Dead Samaritan: Marko Saarinen (kitara), Janne Honkanen (rummut), Matti Viholainen (kitara), Eero Virtanen (basso) ja Valendis Suomalainen (laulu).
Dead Samaritan: Marko Saarinen (kitara), Janne Honkanen (rummut), Matti Viholainen (kitara), Eero Virtanen (basso) ja Valendis Suomalainen (laulu).