Elokuussa avatulla tanssistudiolla jorataan jo täydellä tohinalla. Dance Actions toimii Kuljussa, Putkiliike P. Nuoran tiloissa.

Sademetsässä kuuluu tanssia

Antaa mennä! 3–4-vuotiaiden lastentanssiryhmä joraa innokkasti Dance Actionsin studiolla Kuljussa.

Antaa mennä! 3–4-vuotiaiden lastentanssiryhmä joraa innokkasti Dance Actionsin studiolla Kuljussa.

– Muistatteko, missä olimme viime kerralla? Se on tuttu paikka, ja sinne mennään taas, tokaisee tanssinopettaja Sini Vainio.

– Sademetsään! lapset vastaavat yhteen ääneen.

Musiikki kajahtaa stereoista ja tanssikoulu Dance Actionsin sali muuttuu trooppiseksi paraatiisiksi, ainakin lasten silmissä.  Joukko 3–4-vuotiata tyttöjä temmeltää puiden ja liaanien keskellä hymy korvissa – hyppien, tanssien ja juosten.

Seuraan lastentanssiryhmän toista tanssituntia tänä syksynä. On vaikea olla ihmettelemättä, kuinka vapautuneesti lapset antavat musiikin viedä mukanaan, vaikka harrastus on kaikille ilmeisen uusi tuttavuus. Opettaja Vainio saa iloisella tsemppauksella ujommatkin lapset mukaan joraamaan.

Uudet tilat hyvin hallussa

Dance Actions avasi uuden tanssistudion Lempäälään tänä syksynä. Yritystä pyörittävät Markku Luttinen ja Minna Tanttu olivat jo vuosia etsineet omia tiloja Lempäälästä, kunnes huomasivat Putkiliike P. Nuoran rakennuksen ikkunassa ”vuokrattavana”-kyltin.

Nyt, syyskuun alussa, uusi studio vilisee pieniä, innokkaita tanssijoita. Ryhmiä on tarjolla monipuolisesti 3-vuotiaiden lastentanssista aikuisten jazz- ja showtanssiin.

Dance Actions on toiminut 12 vuotta. Alusta alkaen tanssitunteja on annettu Lempäälässä, muun muassa Kuljun työväentalolla. Uusi tanssistudio avaa lisää mahdollisuuksia. Harjoitusvuoroja on lisätty aikaisemmasta kahdesta päivästä neljään päivään viikossa.

Minna Tanttu toteaa, että tanssikouun erityisosaaminen löytyy nuorten ja lasten parista. Dance Actions on kuitenkin koko perheen tanssikoulu, ja aikuisillekin on tarjolla monipuolisesti erilaisia tunteja.

Tanssikoulu toimii Lempäälän ohella myös Hämeenkyrössä, Kangasalla, Nokialla, Pirkkalassa, Tampereella ja Ylöjärvellä.

Tanssiparista yrittäjiksi

Markku Luttinen ja Minna Tanttu ovat pitkän linjan tanssikonkareita. He tanssivat nuorempana kilpaa parina, joten yrityksen perustaminen oli luonnollinen ratkaisu. Tällä hetkellä pariskunta asuu Lempäälän Kuljussa. Matka uudelle studiolle ei ole pitkä.

Jotain taikaa tanssikulttuurissa täytyy olla, jos sen parissa jaksaa tehdä töitä vuosikymmeniä. Mikä tanssissa viehättää? Niin Markku Luttinen, Minna Tanttu kuin Sini Vainiokin ovat vastauksesta yhtä mieltä.

– Hienointa on nähdä, kun lapsi kehittyy ja saa iloa tanssista, Vainio sanoo.

– Kunkin omalla tasolla ei ole väliä. Tärkeintä on, että lapsi lähtee kotiin kokemusta rikkaanpana, toteaa Luttinen.

 

Tanssi2

Tanssinopettaja Sini Vainio saa lapset heittäytymään tanssin pyörteisiin.

 

Fakta: Dance Actions

Dance Actions on Pirkanmaalla toimiva yksityinen tanssikoulu.

Tanssikoulun vastaavilla opettajilla on yli 20 vuoden opettajakokemus.

Opetusta järjestetään Hämeenkyrössä, Lempäälässä, Nokialla, Ylöjärvellä, Pirkkalassa, Kangasalla ja Tampereella.

Tanssikoulu tarjoaa niin ryhmä- kuin yksityistuntejakin sekä erilaisia tanssileirejä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?