Vesilahti reilua miljoonaa vailla

Vesilahti on hakenut valtiolta valtionosuuden korotusta. Harkinnanvarainen korotus on tarkoitettu avuksi tilapäisiin talousvaikeuksiin. Vesilahti hakee 1 125 000 euron summaa.

Vesilahti on toimittanut valtiovarainministeriölle 27. elokuuta korotushakemuksen yhteydessä selvityksen toimistaan talouden tasapainottamiseksi. Hakemuksessa vedotaan kunnan tasapainotusohjelmaan, johon sisältyy muun muassa omaisuuden myyntiä, palveluverkkojen supistamista ja henkilöstöjärjestelyjä.

– Harkinnanvarainen korotus ja tasapainotusohjelman toimenpiteet estäisivät kuntamme taloutta liukumasta pysyvään taloudelliseen kriisiin, hakemuksessa todetaan.

Tänä vuonna avustusta on hakenut 83 kuntaa. Haettu avustussumma on yhteensä 91,9 miljoonaa euroa, mutta rahaa tilapäisapuun on varattu enintään 20 miljoonaa euroa.

Kuntien harkinnanvaraisesta korotuksesta päättää valtioneuvosto hallinto- ja kuntaministerin esityksen pohjalta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>