Sarvikkaan Metsästysseura rallitehtävissä

Viime vuoden SM-rallin osakilpailussa Savontien erikoiskokeen voitti pari Jarkko Nikara-Petri Nikara. Kuva: Ossi-Veikko Takala

Viime vuoden SM-rallin osakilpailussa Savontien erikoiskokeen voitti pari Jarkko Nikara-Petri Nikara. Kuva: Ossi-Veikko Takala

Lempäälän kupeessa ajettava Jyväskylän Suurajoistakin tuttu legendaarinen Savon pikispätkä on näyttämönä jälleen ensi viikonvaihteessa, kun 26.–27. syyskuuta ajetaan Tampereen UA:n järjestämä rallin yleisen luokan kauden viimeinen SM-osakilpailu, ns. Pirelli-ralli.

Tapahtumassa on lauantaina toista vuotta peräkkäin suuressa roolissa Sarvikkaan Metsästysseura Lempäälästä. Seuran jäsenen maalle Savontien varteen on tasattu paikoitusalue. Siellä seuran jäsenet huolehtivat paikoituksesta, lipunmyynnistä sekä järjestyksenvalvonnasta aina Kangasalan rajalle asti. Metsästysseuran jäsenet myyvät grillistä makkaraa ja lippuja saaden osan niiden myyntituotosta itselleen.

Sarvikkaan Metsästyseuran puheenjohtaja Antti Turkkinen sanoo, että talkooväellä tienattu rahasumma ei ole merkittävä, jos sen suhteuttaa tehtävään työmäärään.

– Meitä on nelisenkymmentä henkilöä kiinni hommissa. Jokaiseen risteykseen tarvitaan henkilöitä seisomaan ja valvomaan, että kaikki sujuu turvallisesti. Nauhoitamme kaikki ulkokurvit niin, ettei sinne voi mennä vaarallisen paikaan katsomaan rallia.

Savontien pikataival oli takavuosina legendaarinen osa Jyväskylän Suurajoja. Kuva: Erkki Koivisto

Savontien pikataival oli takavuosina legendaarinen osa Jyväskylän Suurajoja. Kuva: Erkki Koivisto

Yhteistyö TamUA:n kanssa alkoi vuosi sitten, jolloin parkkialueen suuri VIP-teltta täyttyi mm. lempääläläisyrittäjistä. Sitä ennen Sarvikkaan Metsästysseura oli 1980- ja 1990-luvulla toistakymmentä vuotta tiiviisti mukana Jyväskylän Suurajojen silloisen Savontien pikataipaleen järjestelyissä järjestyksenvalvonnassa ja pysäköinninohjauksessa.

Silloin elettiin Turkkisen mukaan hurjia aikoja: väkeä oli paljon, rallia ajettiin yötä myöten ja humalaiset ihmiset aiheuttivat vaaratilanteita.

– Yhden humalaisen tempaisin takavyöstä metsään, sillä hän olisi muuten joutunut auton alle. Sain sillä miehen kaverit kimppuuni, Turkkinen muistelee hymyssä suin.

Sittemmin Jyväskylän Suurajot on keskitetty keskiseen Suomeen, mutta Savontien erikoistaival on siis yhtä mukana SM-rallin osakilpailuissa.

Turkkinen kehottaa rallia katsomaan tulevia lipun ostettuaan asettumaan vaikkapa Savontien Lempäälän puoleiseen päähän maalialueelle:

– Savontien Lempäälän päässä ns. Kessun mutkan kohdalla on hyvä seurata rallia, Turkkinen opastaa.

Sulkuaika alkaa lauantaina noin kello kymmenen aamulla ja ensimmäinen auto starttaa noin kello 11.20.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?